İstanbul'un Bahçeşehir ilçesinde anne kedi ile 3 yavrusuna kürekle vuran ve yavru kedilerin ölümüne neden olan Kemal Dağhan Akdağ hakkında "haksız yere sahipli hayvanı öldürme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. 

İddianamede, Akdağ'ın kedilerin eşine saldırdığı gerekçesiyle kedilere vurduğu iddiası ve "kendisini savunamayacak olan yavru kedilere karşı giriştiği hunharca eylemin herhangi bir haklı neden sayılamayacağı" görüşü de yer aldı.

Avukat Cansın Mayda ise "Umuyoruz ki kovuşturma aşaması tamamlandıktan sonra sanık hak ettiği cezayı alacaktır ve adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

DHA'nın aktardığı habere göre, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şikayetçi Ayşe Genç Usta'nın Bahçeşehir'de yaşadığı bir sitenin bahçe kısmında yeni doğuran bir kediyi ve yavrularını beslemeye başladığı anlatıldı. Olay günü olan 19 Mayıs 2021 günü şikayetçi Usta'nın kedileri beslemek için yanlarına gittiğinde 4 yavru kediden 2 tanesinin hareketsiz yattığını gördüğü, kontrol ettiğinde kedilerin ölmüş olduğunu gördüğü belirtildi. 

Usta'nın kedilerin ölümüne başka kedilerin sebep olduğunu düşünerek evine gittiği anlatılan iddianamede, Usta'nın evinden kedilere baktığı sırada bir erkeğin elinde kürekle kedilere vurduğunu gördüğü ifadeleri yer aldı.

Tutuksuz durumdaki Akdağ, önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Usta'nın avukatı Cansın Mayda ise "Ne yazık ki sadece müvekkilimi değil bütün Türkiye'yi derinden yaralayan çok üzücü bir olay ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.