İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile ortak yürütülen araştırmalar sonucunda, Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi'nde bulunan bir adreste Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaret Konvansiyonu kapsamında bulunan hayvanlara ait parçalar ve boynuzlar bulunduğuna dair bilgilere ulaştı. Bu çerçevede söz konu adrese 17 Aralık'ta bir operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 şüpheli yakalandı.

Yapılan aramalarda, 485 karaca boynuzu, 13 karaca kafatası, 4 karaca boynuz kökü, 171 kızıl geyik boynuzu, 100 kızıl geyik boynuzu, 55 kızıl geyik boynuz parçası, 5 çift boynuzlu kızıl geyik kafatası, 2 boynuzsuz yüzülmüş kızıl geyik kafatası, 13 mus geyiği boynuzu, 30 ala geyik boynuzu, 141 ren geyiği boynuzu, 29 antilop boynuzu, 50 white tailed geyiği boynuzu, 5 çift boynuzlu dağ keçisi kafatası, 20 dağ keçisi boynuzu, 5 bizon boynuzu, 20 Amerikan antilobu boynuzu, 128 çeşitli form ve ebatlarda hayvansal objeler ele geçirildi.

Operasyonda aynı zamanda 29 çeşitli form, ebat ve boyutlarda Yunan, Roma, Bizans, Osmanlı medeniyetlerine ait olduğu düşünülen amforalar, 90 çeşitli form, ebat ve boyutlarda pişmiş toprak objeler, 1 top mermisi, 1 sedef kakma bağa kaşık, 1 kırık cam şişe, 1 mavi renkli cam şişe, 35 çeşitli form, ebat ve boyutlarda Roma ve İslami dönemlerine ait sikkeler ile 4 ok ucu ele geçirildi.

İşyerindeki hayvan parçaları ile tarihi eserlere el konulurken gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.