İsrail'de son dört yıl içerisinde beşinci kez genel seçimler düzenlendi. 1 Kasım'da gerçekleşen seçimler sonrası resmi olmayan sonuçlarına göre 12 yıl iktidarda kaldıktan sonra geçen sene başbakanlıktan ayrılan Binyamin Netanyahu liderliğindeki muhafazakar sağ blok hükümet kurmak için yeterli oy çoğunluğunu elde etti.

Sandık çıkış anketlerine göre, Netanyahu'nun liderlik ettiği Likud Partisi öncülüğünde kurulan muhafazakar sağ blok 120 sandalyeli İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) 61 ya da 62 sandalye kazanıyor. Likud Partisi ise 31 sandalyeyle seçimlerden birinci çıkarken, mevcut Başbakan Yair Lapid'in Gelecek Var Partisi 24 sandalye kazandı. Resmi sonuçlar henüz açıklanmazken, Netanyahu blokunun beklenenden 1 ya da 2 sandalye az kazanması durumunda hükümeti kurmasının da tehlikeye girebileceği belirtiliyor.

Sonuçların açıklanmasının ardından partisinin genel merkezinde konuşma yapan Netanyahu "Çok büyük bir zaferin eşiğindeyiz" dedi ve "istikrarlı ve ulusal bir hükümet" kurma sözü verdi.  Netanyahu, "Halk farklı bir yol istiyor, güvenlik istiyor. Güç istiyorlar, zayıflık değil" ifadelerini kullandı.