İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 11'inci gününde devam ediyor. İsrail'in Han Yunus ve Refah kentlerinde düzenlediği hava saldırılarında bir gecede en az 45 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Reuters'ın aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun gece gerçekleştirdiği saldırılarda evlerin vurulduğunu, İsrail'in 1,1 milyon kişiye Gazze'nin kuzeyini terk etme çağrısı yapmasının ardından yüz binlerce Filistinlinin sığındığı Han Yunus ve Refah'ta 45 kişinin öldüğünü açıkladı.

Anadolu Ajansı ise Gazze'deki sağlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında yaklaşık 60 Filistinli yaşamını yitirdiğini aktardı.

HAN YUNUS MÜLTECİ KAMPI'NDA AYNI AİLEDEN 5 KİŞİ ÖLDÜ

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus mülteci kampında da bir ailenin beş üyesinin hayatını kaybettiği bildirildi. Reuters'ın aktardığına göre, ailenin komşusu Suhail Baker, bir patlama sesiyle uyandıklarını anlattı. Baker, "Dehşet içinde uyandık ve parçalara ayrıldıklarını gördük. Buldozerlerin cenazeleri çıkarması çok uzun sürdü" dedi.

İsrail dün de Gazze'de yoğun nüfusa sahip Nusayrat Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenlemiş, saldırının, bitişik evlerin bulunduğu bölgede geniş çaplı bir yıkıma neden olduğu ifade edilmişti.

KIZILHAÇ: GAZZE'DE FELAKET YAŞANIYOR

Kızılhaç, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de bir felaket yaşandığını belirtti. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Sözcüsü Tommaso Della Longa, "Gazze'deki sağlık sisteminin durumundan derin kaygı duyuyoruz, ilaçlar tükeniyor. Genel olarak yakıt tükeniyor. Gazze'ye insani yardım girmezse durum daha da kötüye gidecek" dedi.

İSRAİL ORDUSU: SAVAŞIN SONRAKİ AŞAMASINA HAZIRLANIYORUZ

Gazze Şeridi’ne 10 gündür saldırılarına devam eden İsrail'in Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, "Ordu, Gazze’de Hamas’a yönelik saldırılarına devam ediyor. Bir ateşkes yok, savaşmaya devam ediyoruz. Savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanıyoruz" dedi.

KASSAM TUGAYLARI: YABANCI ESİRLERİ UYGUN ZAMANDA SERBEST BIRAKACAĞIZ

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, “Aksa Tufanı” adını verdikleri İsrail’e yönelik saldırıda esir aldıkları kişilerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Elimizde 200 ile 250 arası esir var. Esirler arasında bir grup yabancı ülke vatandaşı da var, onları uygun bir zamanda serbest bırakacağız” denildi.

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaklaşık 200 esirin kendi ellerinde olduğunu, 50 esirin de diğer gruplar tarafından rehin alındığını belirterek, "Bunlardan 22'si İsrail'in bombardımanlarında öldü” diye konuştu.

ABD BAŞKANI BIDEN ÇARŞAMBA GÜNÜ İSRAİL'DE 

Bir diğer yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise ABD Başkanı Joe Biden'ın çarşamba günü İsrail'de olacağını duyurdu. Biden'ın İsrail temaslarının ardından Ürdün'e geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi bekleniyor.