Soruşturma kapsamında Burak Kaya gözaltına alınarak, gasp suçundan tutuklandı. İş görüşmesine gittikten sonra eve geri dönmeyen, kayıp başvurusu üzerine de hastaneye kaldırıldığı anlaşılan Aslıhan Sinem Çiçek'in (18) ölümünün ardından cep telefonu üzerinden çıkan Burak Kaya’nın, Çiçek'e ait cep telefonunun üzerinden çıkmasıyla ilgili sorulan soruları yanıtsız bıraktığı belirtildi.

Çiçek ailesi kızlarının yaşamını yitirmeden önce polislere 3 kişinin ismini verdiğini, ancak 3 isimden sadece Burak Kaya'nın tutuklandığını söyledi. Yeğenin cinsel istismara maruz kaldığını söyleyen hala Pınar Çiçek, ölümü ve olayla ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkmasını istedi. İsmi geçen tüm sorumluların ceza almasını isteyen hala çiçek, ayrıca olay günü Sinem'in evlerine gittiği iki arkadaşı B. ile H’nin verdiği ifadelerin de kendilerinde şüphe uyandırdığını, bu kişilerin de soruşturulmasını istedi.

Hala Çiçek, "Yeğenim iş görüşmesinden sonra işe alınıyor. Daha sonra 3 aydır tanıştığı H. ve B. adında iki arkadaşının evine gidiyor. B. ve H. ile konuştum. ‘Beş on dakika kalıp gitti’ dediler. Ama kamerada izlediğimizde 13:30’da eve gidiyor, 16:02’de çıkıyor. Sinem ‘motosikletle gitti’ diyorlar. Ancak kamera kayıtlarında, kapının önünde kapalı kasa bir arabayla gidiyor. Biz bu iki kişinin de yalan ifade verdiğini, olayda parmağı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Hala Çiçek, olay gecesinde yeğenin kendisini hastaneye kaldıran polislere Cengiz, Cüneyt ve Ömer isminde 3 kişinin adını verdiğini bunların kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söylediğini anlattı.

Çiçek, "Yeğenimin katillerinin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Burak Kaya’nın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum. Aile olarak acılıyız, canımız yanıyor. 18 yaşında kızımız öldü” şeklinde konuştu.