İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Umman'ı ziyaret eden Abdullahiyan, bu ülkenin başkenti Maskat'ta Umman Dışişleri Bakanı el-Busaidi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Abdullahiyan, iki ülke arasında yakın zamanda ortak bir ekonomi komisyonu toplantısının düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldığını aktardı.

Abdullahiyan, "Umman ile bölgesel konularda mutabakatımız var ve yaptırımların kaldırılmasına yönelik görüşmelerde (nükleer müzakereler) Umman her zaman yapıcı bir rol oynuyor. Diplomasi ve müzakerelere odaklanıyoruz. Umman'ın bu konudaki yeni girişimleri hakkında bilgilendirildik ve gerekli istişareleri gerçekleştirdik." dedi.

İranlı Bakan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur Al Said'in Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin resmi daveti üzerine Tahran'a yapacağı ziyaretin tarihini de istişare ettiklerini ifade etti.

İran ile nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması ve ABD'nin anlaşmaya yeniden katılmasının ele alındığı Nisan 2021'de Viyana'da başlayan nükleer görüşmeler, Washington ve Tahran arasındaki uzlaşmazlık nedeniyle Eylül 2022 başlarında askıya alınmıştı. (AA)