Kayı İnşaat’ta çalışırken içeride bulunan haklarını alamayan inşaat işçileri 20 aydır, İnşaat- Sen öncülüğünde yürüttükleri mücadelelerini kazandı. İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, 500 inşaat işçisinin tüm haklarını aldıklarını ve zaferlerini  Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapacakları etkinlikle kutlayacaklarını duyurdu.

İnşaat- Sen’den yapılan açıklamada, “Birlik olduk, 20 ay boyunca büyük bir mücadele yürüttük. Bu kavganın sonunda tüm işçilere ve dostlarımıza mutlu haberi veriyoruz: İşçiler kazandı, biz kazandık.” İfadeleri kullanıldı.

Elde edilen kazanımın diğer işçilere de örnek olacağını belirten İnşaat- Sen; “Batık şirketleri, ihaleci müteahhitleri, iflasçı bankaları alt ettik. Patronların iflas planı bozuldu, kayı inşaat işçileri kazandı” dedi.

20 aylık sürecin ayrıntılarına yer verilen açıklamada, "İnşaat patronu Coşkun Yılmaz, şirketin kasasını çoktan boşaltmıştı. 2021 Ocak ayında İstanbul’da başlayan ve bir ay boyunca kesintisiz süren direnişimizle bu bireysel oyalama dönemini kapattık. Kayı İnşaat’a konkordato adımını attırdık” denildi.

Konkordato ilan edilmesi ile birlikte aynı zamanda bankalara karşı da mücadele verdiklerini belirten İnşaat- Sen, alacaklar konusunda işçilere öncelik verilmesini sağladıklarını şu şekilde özetledi:

“Konkordato sürecinde Kayı İnşaat’a ait elimizde tek bir somut varlık vardı. Bu Gaziantep Şehir Hastanesi hisseleriydi. Bu varlığı konkordato ile açığa çıkardık. İlk duruşmada “iflas” diyerek sıraya dizilen onlarca banka vardı. İflas bankalara yarayacaktı. Bankalara çekileceksiniz dedik. Ellerini ovuşturan patron, banka avukatlarını kenara ittik. İşçi sınıfının aklı ile sermaye hukuku temsilcilerini tanıştırdık. İzin vermedik, konkordato işçiler lehine uzatıldı. İşçiler en arka sıraya itilmeye çalışıldı. İşçi alacaklarını yok saymalarına izin vermedik. “Öncelik işçilere” diyerek değişmez denen yasalara karşı yürüdük. Bankalar geri adım attı, diğer alacaklılar geri adım attı. Öncelik işçilerin oldu.”