Muharrem ayı dolayısıyla Beşiktaş Kültür ve Cemevi’nde canlarla bir araya gelen İmamoğlu,  cemevlerinin ibadethane olduğunun kabul edilmesi yönünde verdikleri önergenin İBB Meclisi’nde reddedildiğini anımsatan İmamoğlu, “Alevi vatandaşlarımızın yaradana sığındığı, dua ettiği, insanlık alemi için hep güzel ve erdemli düşünceleri ifade ettiği bir ibadethanedir. Seçim zamanları bir şekilde, bir kısım siyasi oluşumlar tarafından gündeme getirilen bu husus, siyasi bir mesele değildir” dedi.

Cemevlerine ilişkin konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bunu tartışmak ve tartıştırmak dahi yakışmıyor. Yani bu topraklarda İslam tarihi açısından, Türk tarihi açısından, bu toplumun belki de en eski ibadethane biçimi olarak tespitli, tescilli kabul edilen yapılardan, oluşumlardan birisi olan cemevinin ‘İbadethane mi, değil mi’ diye, içi mesajlarla dolu bir tartışmaya malzeme edilmesi, çok ayıp.

Alevi vatandaşlarımızın orada yaradana sığındığı, dua ettiği, insanlık alemi için hep güzel ve erdemli düşünceleri ifade ettiği bir ibadethanedir. Biz, bunun yoğun bir çabasını ve mücadelesini verdik, vermeye devam ediyoruz. Seçim zamanları bir şekilde, bir kısım siyasi oluşumlar tarafından gündeme getirilen bu husus, siyasi bir mesele değildir."