Haber: MUSTAFA KARA

Moda Sahnesi’nde sezonun ilk yeni oyunu olan “Hayat Seni Çok Seviyorum”un prömiyeri dün akşam yapıldı. Yönetmenliğini Kemal Aydoğan’ın yaptığı; sahne tasarımı Bengi Günay’a, ışık tasarımı İrfan Varlı’ya, animasyon ve afiş tasarımı Saeed Ensafi’ye ait olan oyunda müzisyenler Gülseven Medar ve Ali Tekbaş oyuncu olarak sahnedeydi.

İlhan Sami Çolak, oyunun prömiyerine gönderdiği ses kaydında Moda Sahnesi’ne teşekkür etti, “Bu oyunda anlatılanlar asla bireysel bir hikaye değil, ben halkımın kaderini paylaşan bir bireyim” dedi. Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, bir mesaj göndererek, “Özgür günlerde sizleri seyirci koltuklarından izleyebilmeyi diliyoruz” dedi.

ilhan sami comak hayat seni çok seviyorum (2)

HAPİSHANE YAŞAMAK İÇİN ÇOK KÜÇÜK”

Şiirleri ile tanınan ve yıllardır cezaevi koşullarında sanatsal üretimlerini sürdüren İlhan Sami Çomak’ın yazdığı oyun, çocukluğundan gençliğine bir yaşam öyküsü sunmakla kalmıyor, hayata dair oldukça umutlu bir söylem de içeriyor. Politik tiyatronun özel bir örneği olarak prömiyerde büyük alkış alan oyunda, hapishane kavramı da irdeleniyor ve “kötülükle işbirliği halindeki niyet sahibi mekan” olarak tanımlanıyor. İletişim Yayınları tarafından kitap olarak da basılan “Hayat Seni Çok Seviyorum” oyunu, hayatı cezaevinde geçen bir şairin adalet arayışının sesi oluyor.

KADERE DE, İRADEYE DE TANIKLIK

Yönetmen Kemal Aydoğan, oyun metni ile ilgili olarak, İlhan Sami Çomak’ın tekil varlığında bir bölgenin yaşadığı acıların tümünü hissetmenin mümkün olduğunu ifade ediyor. Aydoğan, “Bir coğrafyada dolaşıp, bir evde, bir masalda konaklayabiliriz. Sadece acıları, şiddeti, savaşı, ayrımcılığı, nefreti değil, sevgiyi de yoğun biçimde koklayıp dokunabiliriz” diyor. Aydoğan, ayrıca oyunda “insana türlü yollar çizen kadere de, iradeye de tanıklık edildiğini” söylüyor.

SAHNEDE İKİ MÜZİSYEN

“Hayat Seni Çok Seviyorum” oyununda sanat kariyerlerini müzisyen olarak sürdüren Gülseven Medar ile Lawje grubunun kurucularından ve solisti Ali Tekbaş rol alıyor. 8 Eylül akşamı prömiyerini yapan oyun, 9 ve 10 Eylül akşamları saat 20.30, 11 Eylül günü saat 16.00’da Moda Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak.