2018 seçimlerinde 7 kentin 6’sında önde giden Cumhur İttifakı yapılan anketin sonucuna göre artık sadece 2 kentte ön sırada yer alıyor. Kaybedilen oy azımsanacak düzeyde.

CHP’DEN GERİ DÖNÜŞ”

2018 seçiminde Mersin’de yüzde 28.6 oy alarak ilk sıraya yerleşen AKP’nin CHP ile arasındaki oy farkı sadece yüzde 1.8 iken yeni yapılan anket sonucuna göre CHP yüzde 29.5 ile AKP’nin önüne geçerek aradaki farkı yüzde 5.9 artırmış durumda 

Bu sonuçlara göre AKP ve MHP’nin kentteki oyu 32.1

İYİ Parti, CHP, Saadet, Deva, DP ve Gelecek’in ise toplamı ise 53.3

mersin-6

“İLK SIRA KAYBEDİLDİ”

2018 seçiminde Adana’da AKP yüzde 34.7 oy alarak birinci CHP yüzde 26.1 oy alarak ikinci sıradaydı.. Şimdi ise AKP’nin yüzde 6.6 oy kaybı yaşadığı ve CHP’nin yüzde 2.9 oy yükselterek birinciliği aldığı tespit edildi.

Bu sonuçlara göre AKP ve MHP’nin kentteki oyu 36.2

İYİ Parti, CHP, Saadet, Deva, DP ve Gelecek’in ise toplamı ise yüzde 52.9

adana-9

“FARK ERİYOR”

Tekirdağ’da yapılan anket sonuçları incelendiğinde İYİ Parti ve CHP yükselişte. CHP en yakın rakibiyle farkı açmış durumda.

CHP yüzde 40.7 alarak ilk sırada ve en yakın rakibi olan AKP yüzde 23 ile ikinci sırada yer alırken 2018 de geride kalan İYİ Parti’nin yüzde 19.6 alarak aradaki farkı erittiği gözlemleniyor.

Bu sonuçlara göre AKP ve MHP’nin kentteki oyu 27.5

İYİ Parti, CHP, Saadet, Deva, DP ve Gelecek’in ise toplamı ise yüzde 63.5

tekirdağ-3

“İYİ PARTİ YÜKSELİŞTE”

AKP’nin en güçlü olduğu kentlerden biri olan Erzurum’da da oy kaybı yaşadığı ve anket verilerine göre İYİ Parti’nin oy oranını en fazla yükselttiği il olduğu tespit edildi.

Sonuçlara göre AKP yüzde 54.8den yüzde 42.5e düşse de hâlâ ilk sırada ancak geçtiğimiz seçimde yüzde 8.1 oy olarak dördüncü sırada olan İYİ Parti oylarını yüzde 20.6ya çıkararak ikinci sıraya yükselmiş durumda.

Bu sonuçlara göre AKP ve MHP’nin kentteki oyu 56

İYİ Parti, CHP, Saadet, Deva, DP ve Gelecek’in ise toplamı ise yüzde 33.8

erzurum-3

“YİNE CHP”

2018 seçimlerinde de Muğla’da birinciliği elinde bulunduran CHP oylarını yüzde 1.7 yükselterek yerinin korumuş durumda. AKP ise daha önceden yüzde 28.2 oy alarak ikinci sırada bulunuyordu ancak veriler incelendiğinde İYİ Parti’nin oyları yüzde 6.3 oy artarak AKP’yi geride bıraktı.

Bu sonuçlara göre AKP ve MHP’nin kentteki oyu 23,5

İYİ Parti ve CHP’nin oyları toplamı ise yüzde 69

muğla-7

“YERİNİ KORUDU”

Kocaeli’nde İYİ Parti’nin oylarında ciddi bir yükseliş gözlemlenirken, MHP ve AKP toplam yüzde 16.2 oy kaybı yaşadı. Ancak buna rağmen AKP yüzde 37.6 oy ile ilk sırada bulunuyor.

Bu sonuçlara göre AKP ve MHP’nin kentteki oyu 43.5

İYİ Parti, CHP, Saadet, Deva, DP ve Gelecek’in ise toplamı ise yüzde 48.8kocaeli-3

“BAŞA BAŞ MÜCADELE”

Anket verilerine göre MHP’nin en fazla oy kaybı yaşadığı kentin Trabzon olduğu gözlemleniyor. Ancak yalnızca MHP değil AKP’de ciddi bir oy kaybı yaşamış durumda.

AKP’nin oyları yüzde 56’dan yüzde 41.4’e düşse de ilk sırada yer almaya devam ediyor. CHP ve İYİ Parti ise oylarını yüksek oranda artırmayı başarmış durumda.

Bu sonuçlara göre AKP ve MHP’nin kentteki oyu 48.3

İYİ Parti, CHP, Saadet, Deva, DP ve Gelecek’in ise toplamı ise yüzde 48.

trabzon-2