Haber: Fatoş Erdoğan

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de Akbelen ormanında ağaçların maden ocağı için kesilmesini engellemek amacıyla başlatılan çadır nöbeti direnişi devam ediyor. Kazdağları İstanbul Dayanışması, Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu ve Doğa için Sanat Derneği, bugün destek amacıyla İkizköy'deydi. Kömür madeni tarafından ağaçların kesilme tehdidine karşı yürütülen mücadeleye destek vermek için gelen çevre örgütleri, coşkuyla karşılandı. Yapılan açıklamada, Akbelen ormanlarının kesilmesine geçit verilmeyeceği vurgulandı.

"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTINIZ"

Akbelen ormanları için 2 yıldır direnen İkizköylü Necla Işık, yaptığı konuşmada, destek için gelenlerin yola çıktığını öğrendiğinde çok mutluğu olduğunu aktardı. "Gücümüze güç kattınız. Elinize, yüreğinize sağlık, ayağınıza sağlık." diyen ışık, dayanışmanın mutlaka kazanacağını ve yalnız olmadıklarını gördüklerini söyledi. Işık, "Türkiye’nin dört bir yanına dağılmışız Akbelen ormanları bütün doğa severleri buluşturdu. Biz de Akbelenli, İkizköylü olarak bundan sonra her nerede bir ağaç katliamı olursa biz de orada olacağız" diye konuştu. 

"TÜM MÜCADELELER ORTAKTIR"

Doğa İçin Sanat Derneği adına söz alan Göksen Ezeltürk de yaptığı konuşmada, ormanlar ve ormanda yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı için Akbelen'de olduklarını söyledi. Ezeltürk, "Her ağacı korumamız gerekiyor özellikle yangınların doğayı yıprattığı, yok ettiği bu dönemde daha da önemli" dedi. Kazdağları İstanbul Dayanışması adına konuşan Serkan Kabak ise, "Kazdağları'nda 425 gün süren direnişle Alamos Gold şirketine nasıl geçit vermediysek, bu direnişi de kazanımla bitireceğiz. Hem İkizköy hem İkizdere direnişi hem de Türkiye’nin dört yanında filizlenen ekoloji direnişlerini duyurmaya devam edeceğiz. Tüm mücadeleler ortaktır demokrasi mücadelesidir. Kapitalizme karşı mücadele edeceğiz" dedi. Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu adına ise Koray Türkay konuştu. "Sadece sosyal medyadan değil bu alanda çıkarsız mücadele eden yaşam savunucuları, köylüler bizi buraya getirdi" diyen Türkay, doğayı savunmanın şu an en önemli görev olduğunu söyledi.