TOPLUM & YAŞAM

İBB, atıl durumda kalan minibüsleri, dolmuş taksiye dönüştürecek

İBB, araç sayısını artırarak taksi sorununu çözmek için atıl durumda kalan minibüsleri dolmuş taksiye dönüştürme kararı aldı.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) araç sayısını artırarak taksi sorununu çözmek için atıl durumda kalan minibüsleri dolmuş taksiye dönüştürecek. Bu kapsamda İstanbul’da 750 minibüs ve 250 taksi, dolmuş taksiye dönüştürülecek. Toplam 1000 taksi plakası, başvuru yapan hak sahipleri içinde kurayla belirlenecek.

İLK KURA İMAMOĞLU'NUN KATILIMIYLA YARIN

Sözcü'nün aktardığına göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ilk kurayı çekeceği etkinlik, 2 Kasım 2021 Salı günü saat 11:00’de, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 29 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşen ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıda, daha önce birçok kez reddedilen İstanbul genelinde raylı sistem hatlarının gelişmesi nedeniyle ihtiyaç fazlası duruma düşen 750 adet minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi bu kez kabul edilmişti. Karar doğrultusunda başvuru süreci de başladı.