İddialara göre, tutuklu kardeşler, cezaevinde tanıştıkları Coşkun T.'ye 130 bin lira karşılığında savcının öldürülmesi için teklifte bulundu. Teklifi kabul eden Coşkun T., cezaevinden çıktıktan sonra kardeşlerin kardeşi Murat Ç. ile birlikte savcının öldürülmesi için keşif yapmaya başladı.

Bir vatandaş, şüphelilerin keşif yaptığı sırada durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı.

YEDİ KİŞİLİK ÖLÜM LİSTESİ

Gözaltına alınan Coşkun T., ifadesinde, Enver Ç. ve Kenan Ç. ile cezaevinde tanıştıklarını ve kendilerine 130 bin lira para vererek savcının yanı sıra hayvancılık işleriyle uğraşan Aleksi M., Fırat A., Gökhan A., Kemal A., Şirvan A., Ümit K. ve Yalçın A. isimli 7 kişinin öldürülmesini teklif ettiklerini söyledi.

Şüpheli, teklifi ilk başta kabul etmediğini ancak daha sonra kabul ederek kardeşlerin kardeşi Murat Ç. ile birlikte keşif yapmaya başladıklarını itiraf etti.

Sabah'ın haberine göre; tetikçinin telefonunda, savcının işine giderken kullandığı güzergaha ait yol bilgileri ve savcıya ait fotoğraflar ele geçirildi. Tetikçi tutuklanarak cezaevine gönderildi.