Ersoy, Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, İstanbul Kadıköy'deki 1 Eylül Barış Günü eylemlerinde, eylem alanına yürümek isteyenlerin polis tarafından darp edilerek gözaltına alındığını anımsattı. Eylemi izlediği sırada Bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz’ın, sivil polis memurunun tacize uğradığını ve mesleğini yapmasının engellendiğini kaydeden Ersoy, “Son dönemde eylemlerde polis amirlerinin özellikle kadın ve LGBTİ+’ları taciz ettiği olaylar yaşanmaktadır. Eylemlerin hukuksuzca engellenmesinin yanında eylemciler hem ciddi şekilde darp edilmekte hem de taciz edilmektedir. Polis memurları ve amirlerinin bu tip taciz ve şiddetleri son dönemde daha da sertleşmiştir. Özellikle bu tip davranışların cezasızlık ile ödüllendiriliyor olması, polislerin şiddet kullanımını daha da ileri seviye taşımaktadır” dedi.

Ersoy, Oktay’a şu soruları yöneltti:

“-Bianet muhabiri Tuğçe Yılmaz’ı taciz eden polis hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

-Yılmaz’ı taciz eden polis görevden almayı düşünüyor musunuz?

-Koray Türkay’ın kaburgasının kırılmasına sebep olan Hanifi Zengin hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

-Hakkında eylem yapan kişileri taciz ettiği gerekçesi ile soruşturma başlatılan Hanifi Zengin’i görevden almayı düşünüyor musunuz?

-Polis memurlarının hakkını arayan ve muhalefet eden kişilere şiddet uygulamasını engellemek için bir planınız bulunmakta mıdır?