Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası Hatay’dan Sinop’a gelen depremzede vatandaşlar kendilerine destek olan Sinop Güç Birliği ve Sinop Belediyesi Kent Konseyi üyelerine teşekkür etmek amacıyla yörelerine ait yemekleri tattırdı.

"GELDİKLERİ GÜNDEN BERİ BİZİMLE GÜZEL İLETİŞİMLERİ OLDU"

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Fatma Ustacan şunları söyledi:

"Bugün burada bu arkadaşlarımız kendi yöresel ürünleri olan içli köfte yapacaklar. Buradaki arkadaşlarımız deprem bölgesi Hatay’dan geldiler. Kendileri depremzede. Geldikleri günden beri bizimle güzel iletişimleri oldu. Biz onlara diğer ailelere de yaptığımız gibi elimizden geldiğince yardımcı olduk. Kendileri de nezaket gösterip kendi yörelerinin yemeği olan içli köfteyi bize tattırmak istediler. Biz de tamam yapalım fakat malzemeleri biz alacağız dedik. Sabah gidip beraber alışveriş yaptık. Malzemelerimizi aldık ve burada kendileri yapıyorlar. İnşallah bitince yiyeceğiz."

"EVİMİN İÇİ TÜM DUVARLAR ÇATLAMIŞ VE ŞU AN OTURABİLECEK BİR DURUMDA DEĞİL"

Hatay’dan Sinop’a gelen depremzede Özen Büyükaşık şunları söyledi:

"Bizi buraya deprem getirdi. En güney uçtan en kuzey uca geldik. Benim ağabeyimin kızı yeğenim Sinop’un Boyabat ilçesinde kendisi ve eşi memur. Onlar bizi Boyabat’a getirttirdiler. Müdahale edilmesi gereken yaralılarımız vardı. Oraya geldiğimizde de çocuklarımızın okulunun orada olmadığını gördük. Ondan sonra Sinop Merkez’de Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi için geldik buraya. Bize burada çok destek oldular. Gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Kendimizi hep bir aile içinde hissettik. Sağ olsunlar. Deprem bölgesinde benim evim az hasarlı olarak gösterilmiş. Ancak evimin içi tüm duvarlar çatlamış ve şu an oturabilecek bir durumda değil. Elbette herkes gibi kayıplarımız çok. Benim sayabildiğim 100 kaybım var. Eski öğrencilerimden, öğretmen arkadaşlarımdan, akrabalarımdan, kuzenim, arkadaşlarım. Geride kalanlar olarak kaybı olmayan hiç kimse olmadı. Sinop’a geldiğimizde Sinop Güç Birliği Derneği ve Sinop Belediyesi Kent Konseyi üyeleri bize yardımcı oldular. Onlara çok teşekkür ediyoruz."

"İLK 48 SAAT BOYUNCA HİÇ KİMSE GELMEDİ. NE YEMEK NE DE SU VARDI"

Hatay’dan Sinop’a gelen depremzede Ebru Boyar ise şunları söyledi:

"Deprem nedeniyle buradayız. Depremden çıktık buralara kadar geldik. Bizim evimiz yıkıldı. Benim kızım rahatsızlandı. Orada hastanelerde yıkılmıştı. Bu yüzden buraya gelmek zorunda kaldık. Depremde kızım zarar gördü. Biz oradan 28 kişi olarak buraya getirildik. Sinop’a da çocuklarımızın okul dolayısıyla geldik. Hem çocuklarımızı okula kaydettirdik. Hem de burada çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar edindik. Bizi ailemiz gibi sahiplendiler. Sinop Güç Birliği ve Sinop Belediyesi Kent Konseyi’ne çok teşekkür ediyorum. Benim ailem gibi oldular. Deprem bölgesinde birçok mağduriyetimiz oldu. Biz ilk 2 gün hiç kimse olmadan kaldık orada. İlk 48 saat boyunca hiç kimse gelmedi. Ne yemek ne de su vardı. Ulaşabileceğimiz hiçbir şey yoktu. Telefonlar zaten hiçbir şekilde çekmiyordu. Bu yüzden çok büyük sıkıntılar çektik. Bugün de burada Hatay’ın yöresel lezzetlerini tanıtıyoruz. Bize yardımlarından dolayı teşekkür etmek maksadıyla bu ikramı yaptık. Biz oruk yapıyoruz ve sac oruğu yapacağız. Bu 2 lezzeti Sinop’a da tattırmak istiyoruz."