GÜNDEM

Hastanelerinin kapanmaması için 1 Şubat'ta eylem yapacaklar

Hastanemi Açın Platformu, Ankara’daki Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kadın Doğum Hastanesi’nin kapatılmaması için 1 Şubat’ta Dışkapı Hastanesi önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Platform, hastanenin 'yenilenme' adı altında tümüyle kapatılmak istendiğini belirterek,  “Yeter, hastanelerimize, sağlığa erişimimize, sağlık çalışanlarına daha fazla zarar vermeyin. Hastaneler halkındır, kapatılamaz” açıklamasını yaptı.

Abone Ol

Hastanemi Açın Platformu, Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılmasının ardından kapatılması kamuoyu baskısıyla ertelenen Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kadın Doğum Hastanesi’nin kapatılmaması için eylem çağrısı yaptı. Platform, 1 Şubat Çarşamba günü saat 12.30’da Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi önünde konuya ilişkin basın açıklaması yapacak.

Hastanemi Açın Platformu’nun konuya ilişkin “Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kadın Doğum Hastanesi’ni kapatmayacağız dediler, boşaltıp yıkıyorlar” başlığı ile yaptığı duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“ACİL BAŞVURU 15-20 BİN ARALIĞINDA İKEN 7-8 BİN ARALIĞINA GERİLEDİ”

“Sami Ulus Hastanemiz yenilenme adı altında bütünüyle kapatılmak isteniyor. Yıkıp yenisini yapacağız diyorlar, söz konusu yatırımlar 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım programlarında görünmüyor. Çok önemli bir hastanemizi daha göz göre göre yok etmek istiyorlar. Hastanemiz hizmet kapasitesi olarak işlevsiz bırakıldı, şimdi de kapatılıyor. Etlik Şehir Hastanesi açılışı öncesi ve sonrası Hastanemizin hizmet kapasitesi; ayakta başvuru 65-75 bin aralığında iken 25-30 bin aralığına geriledi. Acil başvuru 15-20 bin aralığında iken 7-8 bin aralığına geriledi. Yatan hasta sayısı bin- bin 500 aralığında iken 150-200 aralığına geriledi.

“BUGÜN HASTANEMİZDE HİÇBİR AMELİYAT VE DOĞUM YAPILAMAMAKTADIR”

Ameliyat sayısı 300-400 aralığında iken bugün hastanemizde ameliyatlar yapılmamaktadır. Cerrahlarımızın ameliyat yapma hakları ellerinde alınmıştır. Doğum sayısı 150-200 aralığında iken bugün hastanemizde doğum gerçekleşememektedir. Hastanemizin Balgat Semt Polikliniği daha önce kapatılmış olup, Beştepe yerleşkesinde ise ameliyatlar, yatan hasta ve acil servis hizmetleri verilmemektedir, bölümün saat 17 sonrası kapısına kilit vurulmaktadır. Yeter, hastanelerimize, sağlığa erişimimize, sağlık çalışanlarına daha fazla zarar vermeyin! Hastaneler halkındır, kapatılamaz!”