dokuz8GÜNDEM Diyarbakır Programı'na konuk olan Gazeteci Ferit Aslan ve Gazeteci Veysi Polat, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AKP binasına saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin AKP’li ilçe yöneticisinin akrabası olduğunun ortaya çıkmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gazeteci Bekir Güneş’in sunduğu dokuz8GÜNDEM Diyarbakır Programı'nın bu haftaki konukları Gazeteci Ferit Aslan ve Gazeteci Veysi Polat oldu. Aslan ve Polat, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AKP binasına yapılan saldırı ve saldırıyı yapanlardan birinin AKP’li ilçe yöneticisinin akrabası olduğunun ortaya çıkmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Gazeteciler, yeni yapılan ve halkın tepkisini toplayan karpuz heykeline ilişkin de açıklamalarda bulundu.

KİMLİKSİZLEŞTİRME POLİTİKASI

AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI'NIN YEĞENİ SALDIRMIŞ

18 Haziran Cuma akşamı, AKP’nin Hani ilçe binasına molotoflu bir saldırı yapılmış ve daha  sonra, saldırıyı yapanlardan birinin AKP ilçe yöneticisinin yeğeni olduğu ortaya çıkmıştı. Deniz Poyraz cinayetinin ardından gerçekleşen bu olayı da bir misilleme algısı olduğunu ifaden eden Veysi Polat, “Bu bağlantının çıkmış olması kafaları karıştırdı” dedi.

AKP’LİLERİN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIMLARI

Gazeteci Ferit Aslan, AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Denli’nin, “Terör üyeliğinden cezaevinde yatmakta olan ablası gibi yargı sistemimiz ıslah edecektir inşallah” ve AKP Sur İlçe Başkanı Murat Unat’ın “Ablası terörden cezaevinde olan bu kişi ile partimize kazandırdığımız üyemiz, bizler için aynı kefede değildir” ifadelerinin yer aldığı paylaşımlarını eleştirdi. https://twitter.com/avhuseyindenli/status/1406214488903372800 https://twitter.com/mmunat/status/1406218946672529412   Ferit Aslan, “Ben bu olaya şaşırmadım. 40 yıldır bölgede devam eden çatışmanın sosyolojik bir sonucu bu. Ailenin bir kanadı AK Parti’de, başka bir kanadı HDP’de siyaset yapıyor” ifadelerini kullandı. AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Denli’nin “Evet Şahsın amcasını yönetimimize alarak Devlete ve millete kazandırdık çok şükür” ifadelerini eleştiren Veysi Polat, “Sanki ‘biz onu aldık, ehlileştirdik,’ gibi bir ifade olmuş” diye konuştu.

AMEDSPOR KONGRESİ’NDE İLGİNÇ PROTOKOL

Amedspor’un Olağanüstü Kongresi’nde, kulübün başkanı olan Selahattin Yıldırım'ın ayakta dururken sivil toplum örgütleri üyelerinin ön sırada oturmasını değerlendiren Veysi Polat, “Kayyum dönemiyle birlikte belediyenin Amedspor’a verdiği destek kesildi. Amedspor kendi kaderine terk edilince, kentin iş camiası bu takıma sahip çıktı. Yeni yönetim sivil toplum örgütlerinden kişiler oluşturuyor. Tabii ki Selahattin Yıldırım'ın protokolde en önde olması gerekiyordu” dedi. Ferit Aslan, şehirdeki iş insanlarının kulüp yönetiminde yer aldığını belirterek çok iyi bir yönetim sergilemediklerini ifade etti: “Sürekli teknik heyet değiştiriyorlar. Amedspor Türkiye’nin her yerinde taraftarı olan bir takım. Kayyum atanmasından sonra belediyenin verdiği destek azalınca iktidarın bakış açısı nedeniyle Amedspor ateşten bir gömlek ve kimse giymek istemiyor.”