MB Başkanı ilk kez kameraların önüne çıktı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, önümüzdeki günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında zam yapılacağı sinyalini verdi. Karahan, "Elektrik ve doğalgazda düzenleme yapılması bekleniyor" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan: "Gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız" Merkez Bankası Başkanı Karahan: "Gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız"

***  

AYM Başkanı'ndan "Anayasa" çıkışı

AYM Başkanı Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törende dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arslan, "Elbette Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını ve anayasa hükümlerine ilişkin kararlarını ve yorumlarını beğenmeyebilir, bunlara katılmayabiliriz. Ancak bir hukuk devletinde katılmasak da bu kararlara uyulması anayasal bir zorunluluktur" dedi.

Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum da Arslan'ın açıklamaları hakkında "Anayasa madde 153 hükmü, bireysel başvuru ihlal kararlarını kapsamaz. Yargılamanın yenilenmesi/iadesi kararı verme yetkisi karar yeri mahkemelerine aittir"  ifadelerini kullandı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan, Erdoğan'ın gözünün içine baka baka söyledi: AYM kararlarına uyulması zorunluluk AYM Başkanı Zühtü Arslan, Erdoğan'ın gözünün içine baka baka söyledi: AYM kararlarına uyulması zorunluluk

***  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da açıklamalarda bulundu

Dünkü açıklamasında, CHP'yi Çağlayan Adliyesi'ne saldıranlarla birlikte olmakla itham eden Erdoğan bu söylemini yineledi. Erdoğan, "Terör örgütüyle ilişkileri tescilli partilerle DEM'lenmek mi dersiniz, Çağlayan Adliyemize saldıranların da aralarında olduğu teröristler kol kanat germek mi dersiniz" diye konuştu.

Erdoğan, muhalefeti yine terörle suçladı Erdoğan, muhalefeti yine terörle suçladı

***

Başarır'dan Erdoğan'a 'terör' yanıtı

CHP'li Ali Mahir Başarır, Erdoğan'a 'terör' yanıtı verdi. Başarır, “Terör canavarını yaratan sensin. Yarattığın canavarlarla halkı korkutmaya çalışıyorsun Senden korkmayacağız, çık ekonomiyi konuş. Terörle ilişkili parti göreceksen Hüda-Par'a bak, Meclis'e soktun” ifadelerini kullandı.

Başarır: 3. genel başkanımız terör örgütünün başını cezaevine attı, onla iş çevirmek de Erdoğan'a düştü Başarır: 3. genel başkanımız terör örgütünün başını cezaevine attı, onla iş çevirmek de Erdoğan'a düştü

***  

CHP'li Fırat'tan "Lütfü Savaş" açıklaması

CHP PM Üyesi Ali Haydar Fırat, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da tepkiyle karşılanan ve yerel seçimde yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş hakkında konuştu. Fırat, "O protestoya kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu bir provokasyondur' sözüne katılmıyorum" dedi

"Lütfü Savaş anketi" mi bekleniyor? CHP PM toplantısı ertelendi "Lütfü Savaş anketi" mi bekleniyor? CHP PM toplantısı ertelendi

Lütfü Savaş: Hatay'ı tehditlere teslim etmeyeceğiz Lütfü Savaş: Hatay'ı tehditlere teslim etmeyeceğiz

***

Yalanlama geldi: YRP adaylarını duyurmaya hazırlanıyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın danışmanı Şerif Varol, "AKP ile yeniden görüşme" iddiasını yalanlayarak, "Yeniden Refah Partisi, adaylarını duyuracak" dedi.

"Erdoğan İstanbul için YRP ile yeniden görüşecek" iddiası "Erdoğan İstanbul için YRP ile yeniden görüşecek" iddiası

***

İnce'den "yavşak" açıklaması

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, hakaret içeren açıklamalarının CHP'yi hedef aldığı iddiası hakkında "Bu ifadeyi herhangi bir siyasi parti için kullanmam, kullanılmasını doğru bulmam" dedi.

Muharrem İnce: CHP ile ittifak kurmam mümkün değil Muharrem İnce: CHP ile ittifak kurmam mümkün değil

***

Ahmet Türk'ten "çözüm süreci" açıklaması

DEM Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, açıklamalarda bulundu. "Yeniden bir çözüm süreci başlayacak mı?" sorusuna yanıt veren Türk, "Kolay değil, ama çözüm için adım atılabilir. Bütün mücadelemiz bir çözümün ortaya çıkması içindir" dedi.

DEM Parti yöneticisi paylaştı: Başak Demirtaş adaylıktan neden vazgeçti? DEM Parti yöneticisi paylaştı: Başak Demirtaş adaylıktan neden vazgeçti?

***

"Külünk Yeniden Refah'ı reddetmiş"

AKP'li Metin Külünk, Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adaylığı teklifinde bulunduğunu doğrulayarak, "Aynı nezaketle olmayacağımızı ifade ettik" dedi.

AKP'li Metin Külünk İBB aday adaylığını duyurdu AKP'li Metin Külünk İBB aday adaylığını duyurdu

YRP, adaylarını 10 Şubat'ta açıklayacak YRP, adaylarını 10 Şubat'ta açıklayacak

***

DEVA Partisi'nden "Can Atalay" ziyareti

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Silivri Cezaevinde, Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hüda Kaya'yı ziyaret etti. Atalay’ı ziyareti hakkında konuşan Yeneroğlu, “Bir an evvel görevine dönüp, milletvekilliğinin hakkını verecek bir çalışma içerisinde bulunmak istiyor. Cezaevinde bulunmasından ziyade sorumluluklarının üzerinde duruyor” ifadelerini kullandı.

Halkın vekili Can Atalay yapay zeka ile seslendi Halkın vekili Can Atalay yapay zeka ile seslendi

***  

İBB Adayı Kavuncu'dan açıklama

İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, "Ufacık bir eleştiri yaptığımızda zamanında iktidar bize nasıl yüklendiyse bugün de maalesef muhalif olan parti ve muhalif olan partinin yetkilileri aynı şekilde ağır bir saldırı gösteriyor." dedi. 

Ekrem İmamoğlu'nda Buğra Kavuncu hakkında ilk açıklama: Özgün siyasi iradeleriyle çıkan her aday değerli Ekrem İmamoğlu'nda Buğra Kavuncu hakkında ilk açıklama: Özgün siyasi iradeleriyle çıkan her aday değerli

İYİ Parti'nin adayı Kavuncu'nun sözleri yeniden gündemde:  İmamoğlu performansıyla istenmeyen bir rakip İYİ Parti'nin adayı Kavuncu'nun sözleri yeniden gündemde: İmamoğlu performansıyla istenmeyen bir rakip

***

AKP, İBB'ye tazminat ödemeye mahkum edildi

İstanbul Bahçelievler’deki Kocasinan Mahallesi’ndeki taşınmazı 2015 yılından beri 'işgalci' olarak kullanan AKP, İBB’ye karşı açtığı davayı kaybetti. AKP, İBB’ye işgal tazminatı ödeyecek.