CHP'li Ali Mahir Başarır, dün 12 ailenin evine düşen ateşin ardından TBMM'de ortaya çıkan bildiri krizi hakkında konuştu. Mehmetçikler için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in baş sağlığı bile dilemediğini vurgulayan Başarır, partisinin neden tek başına bildiri yayımladığını şu sözlerle anlattı:

CHP neden tek başına teröre karşı bildiri yayımladı? CHP neden tek başına teröre karşı bildiri yayımladı?

"Neden Milli Yas ilan edilmiyor dedik. Aynı saatlerde TRT'de müzik programı vardı. Suudi kralı öldüğünde Milli Yas ilan edenler 12 evladımız şehit olmuşken niye bu iradeyi ortaya koyamıyor. Mehmet Şimşek, baş sağlığı bile dileyemedi bugün. Kayıtlarda var.

Mersin'de ben canımı şehit olarak vermişim. Siz kimi suçluyorsunuz? Bir bakandan bilgi almak istemek çok mu bu Meclis'te? 12 şehit vermişken Bütçe görüşülüyor.

CHP tekil olarak tepkisini ortaya koymuştur. CHP, bu hassas konuda iradesini ortaklaştırmak, AKP'nin kirli siyasetine ortak imza atmak zorunda değil. Bu vatan bu bayrak bu şehitler hepimizin"

Bu iktidardan kerpiç evlerden, sıvasız evlerden, damsız evlerden giden şehitlerin hesabını soracağız

O evi yaptıracaklarmış şimdi mi aklınıza geldi? Neden hep şehitler damsız evlerden geliyor ve birileri bunun üzerinden siyaset yapıyor?  Birileri onların katillerin videosunu paylaşacak kadar alçaklaştı seçimde. Karayılan'ın sahte videosunu paylaştı seçim kazanmak için Cumhurbaşkanı.  Bir şehit için bırakın makamı biz dünyayı yıkarız

Bizim üçüncü genel başkanımız bu terör örgütünün başını cezaevine attı.  Onla görüşüp iş çevirmek de Erdoğan'a düşmüştür İmralı'da. İşte bu yüzden imza atmıyoruz.

Artık yeter, her seçime giderken aynı hikayeyi duymaktan bıktık. Terör meselesi ortak sorunumuz diyorsanız seçim malzemesi yapmayacaksınız.

Mehmet Şimşek, baş sağlığı bile dilemedi benim bildirimi eleştiriyorlar"