Adana Büyükşehir'de saldırı sonrası gelişme

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük'e makamında silahlı saldırı düzenleyen Mikail Güvenir adliyeye sevk edildi. Mikail Güvenir'in ifadesinde "Para istedim vermedi. Ben de vurdum. Öldürmek istemiyordum, korkutmak istiyordum" dediği belirtildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı! Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı!

***

GürseL Tekin istifasını verdi

CHP'li Gürsel Tekin, mevcut yapıda çalışma imkanı kalmadığını söyleyerek partisinden istifa etti. Tekin, açıklamasında "Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş benim için ortaya çıkan bu tablo; acı ve üzüntü vericidir" ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin CHP'den istifa etti Gürsel Tekin CHP'den istifa etti

***

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a cevap

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik suçlamalarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Partimizin içini karıştırmak istiyor. Ama biz kendisini gayet iyi biliyoruz, tanıyoruz. Neyi ne için yaptığını, neyi ne için söylediğini de gayet iyi biliyorum" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın 'CHP'de iç savaş var' sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: CHP'nin çok saygın bir Genel Başkan’ı vardır Erdoğan'ın 'CHP'de iç savaş var' sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: CHP'nin çok saygın bir Genel Başkan’ı vardır

***  

Adaylar belli oldu, İmamoğlu mesaj verdi

CHP İstanbul ilçe adayları belli olurken, bugün aday tanıtım toplantısında konuşma yapan İBB Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Milletin iradesiyle dalga geçiyorlar. Çok ayıp, çok yazık ama millet aldanmayacak" ifadelerini kullandı.

CHP adaylarını duyurdu, İmamoğlu mesaj verdi: "Millet aldanmayacak" CHP adaylarını duyurdu, İmamoğlu mesaj verdi: "Millet aldanmayacak"

***

Erdoğan'dan yurtdışından "yerel seçim" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai'de yerel seçimlere ilişkin mesaj vererek, "40 gün sonra Allah izin verirse 18. zaferimizi elde edeceğiz" iddiasında bulundu. "Yıllardır 4 milyonu aşan sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz" diyen Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da tepki gösterdi.

Erdoğan, Mısır lideri Sisi ile görüşecek! TBMM'de AKP'lilere o sözler hatırlatıldı Erdoğan, Mısır lideri Sisi ile görüşecek! TBMM'de AKP'lilere o sözler hatırlatıldı

***

Seçim kulisleri hareketlendi: İstanbul'da ne olacak?

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, seçim kulisleriyle ilgili yazdığı yazıda, AKP'nin DEM Parti'yi yakından izlediğini ve Başak Demirtaş'ın aday gösterilmemesinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun işine yaradığı yorumları yapıldığını aktardı. Babacan "AKP kaynaklarının son hafta analizleri de İstanbul’da durumun kafa kafaya olduğu" diye yazdı.

İstanbul'da neler olacak? AKP'de 'durum kafa kafaya' analizi İstanbul'da neler olacak? AKP'de 'durum kafa kafaya' analizi

***  

AKP İzmir adayı Hamza Dağ'dan "şato" iddiası

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Hamza Dağ, Tunç Soyer'i hedef aldı. Erdoğan'ın Saray'da oturduğunu unutan Dağ, Soyer'in belediye başkanlığı konutunda oturmasını eleştirdi. Dağ, “Büyükşehir belediye başkanı olarak ‘Şato’da değil, yine şu anda halkın içinde nasıl oturuyorsam o şekilde oturmaya devam edeceğim" iddiasında bulundu.

Saray'ın İzmir adayı Hamza Dağ: Şato'da oturmayacağım Saray'ın İzmir adayı Hamza Dağ: Şato'da oturmayacağım

***

Bahçeli'den Büyükerşen'e sert sözler

MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i ağır sözlerle hedef aldı. Bahçeli, "Akli melekeleri sukut edilmemişse, beyni sulanmamışsa gündeme bomba gibi düşen bu aşağılık sözleri CHP'nin özetidir. Keşke mazisi ile anılsaydı, bütün her şeyi silip attı” dedi.

Bahçeli'den Büyükerşen'e ağır sözler: Akli melekeleri... Bahçeli'den Büyükerşen'e ağır sözler: Akli melekeleri...

***

AKP adayı Altınok'un et yardımları ortaya çıktı

AKP’nin Ankara Büyükşehir Başkan adayı Turgut Altınok'un yönettiği Keçiören Belediyesi'nin 2022’nin ocak ayında 2, kasım ayında ise 11 aileye et yardımı yaptığı ortaya çıktı.  

Mansur Yavaş'tan AKP'li rakibi Altınok'a: Takip edilmek güzel bir şey Mansur Yavaş'tan AKP'li rakibi Altınok'a: Takip edilmek güzel bir şey

***  

Bakırhan'dan eleştirilere yanıt geldi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, büyükşehirlerde aday çıkarmaları hakkında yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Bakırhan, "Biz talimatları müteahhitlerden değil halkımızdan alırız " dedi.

Bakırhan: Biz talimatları müteahhitlerden değil halkımızdan alırız Bakırhan: Biz talimatları müteahhitlerden değil halkımızdan alırız

***  

Sarıgül'den "Gürsel Tekin" çıkışı

CHP'li Mustafa Sarıgül, parti genel merkezine sitemde bulunarak Gürsel Tekin'in istifasına hakkında, "Giderse gitsin” denecek bir siyasetçi değil" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül'den CHP'ye Gürsel Tekin çıkışı: “Giderse gitsin” denecek bir siyasetçi değil Mustafa Sarıgül'den CHP'ye Gürsel Tekin çıkışı: “Giderse gitsin” denecek bir siyasetçi değil

***

Erdoğdu'dan "Ümraniye" mesajı

CHP'nin Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu, "Anketlere göre şu an Ümraniye’de başa baş bir yarışın içindeyiz. Planlı, programlı ve samimi bir kampanya ile seçimi kazanacağımızı ön görüyorum" dedi.

CHP'nin Ümraniye adayı Aykut Erdoğdu: Başa baş bir yarışın içindeyiz CHP'nin Ümraniye adayı Aykut Erdoğdu: Başa baş bir yarışın içindeyiz

***

Selvi'den ilginç iddia: "Hakan Fidan kimi aradı?"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Suudi Arabistan'daki Süper Kupa krizine ilişkin yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İddiaya göre Hakan Fidan, Ali Koç ve Dursun Özbek'i arayarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yetişmiş birisi olarak siz benden daha mı Atatürkçüsünüz?" dediği öne sürüldü.

Hakan Fidan'dan Ali Koç ve Dursun Özbek'e: Siz benden daha fazla mı Atatürkçüsünüz? Hakan Fidan'dan Ali Koç ve Dursun Özbek'e: Siz benden daha fazla mı Atatürkçüsünüz?

***   

Antalya'daki selde 1 kişi hayatını kaybetti

Antalya'da şiddetli yağışın ardından oluşan selde bir can kaybı meydana geldi. Aşırı Yağış, Antalya’nın Kepez ilçesinde bir kişinin ölümüne neden oldu.

Antalya'nın 3 ilçesinde yarın da eğitime ara verildi Antalya'nın 3 ilçesinde yarın da eğitime ara verildi

***  

Sağlık Bakanı Koca'dan "yoğun bakım" açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerin yoğun bakımlarındaki doluluk oranlarına ilişkin, "Özellikle yoğun bakım kapasitelerimizi zorlayan yoğunluk geride kaldı. Bugün itibarıyla Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71" dedi.

Yoğun bakım doluluk oranları açıklandı! Yoğun bakım doluluk oranları açıklandı!

***

Erzincan İliç'te toprak kayması: İşçiler toprak altında...

Erzincan'da Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması oldu. Olayın ardından bölgeye gelen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil" ifadelerini kullandı.

Akşener: Uyarılarımız dikkate alınmadı, Erzincan'daki gelişmeleri endişeyle takip ediyorum Akşener: Uyarılarımız dikkate alınmadı, Erzincan'daki gelişmeleri endişeyle takip ediyorum

Erzincan'da altın madeninin bulunduğu bölgede toprak kayması meydana geldi Erzincan'da altın madeninin bulunduğu bölgede toprak kayması meydana geldi

Erzincan'da siyanür sızdıran altın madeninde toprak kayması! İşçiler toprak altında Erzincan'da siyanür sızdıran altın madeninde toprak kayması! İşçiler toprak altında