GAZZE'DE BU CUMA DA İSRAİL POLİSİNİN SALDIRISI VARDI

İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını sürdüren İsrail polisi, geçtiğimiz cumalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını Aksa’da kılmak isteyen Filistinlileri engelledi. İsrail güçleri, namazı Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde kılan Filistinlilere ise göz yaşartıcı gazın yanı sıra TOMA'dan sıkılan pis kokulu sularla müdahale etti. TOMA'dan sıkılan pis su Mescid-i Aksa çevresindeki sokaklarda kalıcı kötü koku oluşturdu.

AKŞENER'DEN GİK TOPLANTISI AÇIKLAMASI 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon ziyaretinde partisinin mart ayında yapılacak yerel seçimlere tek başına girme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, seçime tek başlarına girme kararı aldıkları Genel İdare Kurulu toplantısının hatırlatılması üzerine, "Arkadaşlarımızın kendi aralarında istişare ederek, birbirlerini ikna etmeye çalışarak aldıkları bir karardır. Ben evet ya da hayır yönünde bir imada bile bulunmadım" dedi.

İMAMOĞLU'NDAN AKŞENER'İN ELEŞTİRİLERİNE YANIT: HİÇ ÜSTÜME ALINMADIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in büyükşehir belediyelerine yönelik eleştirileri hakkında konuştu. İmamoğlu,  "Ben İstanbul ismini duymadım konuşmasında. Ben mi kaçırdım acaba? İstanbul ismi var mıydı?  Bilmiyorum. Ben üstüme alınmadım. Niye böyle bir okları çevirdiniz anlamıyorum. Belki başka bir şehri kastetmiştir Sayın Meral Akşener. Çünkü, genelleme; ben o sohbeti okuyunca yurt dışındaydım ve o içerik bölümünü aldım, dinledim. İçinde İstanbul yok. Genelleme yaparak bize işte; şu şu şehri vaat edenler, bize şu şu şehri yaşatıyorlar diye genelleme yaparak bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum. Birincisi hiç ama hiç üstüme alınmadım çünkü biz Sayın Meral Akşener'le İstanbul'da çok önemli metro hatlarını, tramvay hatlarını beraber açtık ve inşallah yine açarız. Başka projelerimizi de birlikte açtık. Avrupa'nın en büyük atık tesisini açtık, 15 kilometrelik Dudullu-Bostancı hattını açtık. Başka örnekler de veririm, Alibeyköy hattı vesaire. Yani gururla bir 5 yılı bizi destekleyen ittifakımız olan İYİ Parti'ye de, Cumhuriyet Halk Parti'mize de çok keyifli, gururlu bir 5 yılı yaşattığımızı verilerimizle biliyorum. Hiç üstüme alınmadım. Sayın Akşener'in de bizi kastettiğini düşünmüyorum" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL İLE KEMAL KILIÇDAROĞLU BİR ARAYA GELDİ

CHP lideri Özgür Özel ile eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Görüşmenin detayları ortaya çıktı. Yerel seçimlere yönelik durum değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, 11 Aralık’ta TBMM Genel Kurulu'nda başlayacak bütçe görüşmeleriyle ilgili de konuşuldu. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikilinin görüşmesinde herhangi bir belediye başkanı adayının ismi telaffuz edilmedi. Kılıçdaroğlu’nun, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki ofisinde gerçekleşen görüşme, bir saate yakın sürdü. İki ismin, başta yerel seçimler ve 11 Aralık’taki bütçe görüşmeleri sırasında Özel'in yapacağı konuşma başta olmak üzere çok sayıda konuyu ele aldıkları öğrenildi. Görüşmenin ardından iki isim de herhangi bir açıklama yapmadı. Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisinin kapısına kadar eşlik ettiği Özgür Özel, buradan Almanya’daki temasları için havalimanına hareket etti.

BAHÇELİ: BÜYÜKŞEHİRLERİN TAMAMINDA CUMHUR İTTİFAKI'NIN ORTAK ADAYI OLACAK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı'nın ortak aday çıkaracağını açıkladı. Türkgün'e açıklamalarda bulunan Bahçeli, iktidar partisi ile aralarında hiçbir ihtilaf olmadığını söyledi. Hangi illerde mutabakat sağlandığının sorulması üzerine Bahçeli, "Zamanı geldiğinde hepsini öğreneceksiniz. Hele bir netleşsin, sonra açıklarız. Ama şunu ifade edeyim ki, büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak adaylarımız ortak olacak" yanıtını verdi.

METROPOLL ARAŞTIRMA'DAN YENİ ANKET

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, son yaptıkları 'Bu pazar seçim olsa' anketinin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. 15-19 Kasım tarihlerinde 1800 kişi ile yapılan anketin sonuçlarına göre 14 Mayıs seçimleriyle kıyaslandığında AKP oyunu 3,5 puan, HEDEP ise 2,5 puan artırıyor. Karasızlar dağıtıldıktan sonra hesaplanan sonuçlara göre bu iki parti dışındaki bütün partiler 14 Mayıs'a göre daha düşük oy alıyorlar.

HEDEP'TEN KANUN TEKLİFİ

HEDEP Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı kentlerde görev yapan asker ve polislerin bulundukları il ve ilçede oy kullanmaları için en az bir yıl görev yapmalarını düzenleyen kanun teklifi hazırladı. Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre kanun teklifinin gerekçesinde Anayasa’nın 67. maddesinde seçme ve seçilme hakkının güvence altına alındığı hatırlatılırken "Bir kentin yönetiminin yerel sorunlara cevap olması, o kentte halkın iradesinin yönetimdeki yoğunluğu ile daha mümkün olacaktır. Çünkü o kentin sorunlarını tüm boyutlarıyla en iyi bilen, tanıyan o kentte uzun zamandır yaşayanlar ve sosyal yaşamda bulunanlardır” denildi.

KENDİSİNİ BAŞAK DEMİRTAŞ OLARAK TANITMIŞTI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’ni arayıp kendini Başak Demirtaş olarak tanıtarak kızıyla beraber kaza geçirdiklerini söyleyen Ş.P.'nin yargılandığı davada özür dilemesi üzerine Demirtaş ailesi davadan çekildi. Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre olayın ardından Demirtaş çiftinin avukatlarının başvurusu üzerine hakkında manevi tazminat davası açılan Ş. P., mahkemeye sunduğu dilekçesinde şöyle dedi: “Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Başak Demirtaş ve kıymetli ailesinden en içten hislerimle özür ve af diliyor, verilmiş olan manevi kaybın acısını yüreğimin en mutena köşesinde paylaşıyor, hakkımda açılmış olan manevi tazminat davasının geri çekilmesini talep ediyor ve en derin saygılarımı arz ediyorum.” Başak Demirtaş ile Selahattin Demirtaş, Ş.P.’nin özür beyanını kabul ederek herhangi bir talepleri olmadan davadan çekildi.

ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN KADIN KOLLARI İLE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki Kadın Kolları MYK üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemini, kadın kollarının çalışmaları ve yaklaşan yerel seçimler oluşturdu. Kadın Kolları MYK üyeleri, yürüttükleri çalışmaları aktardı, yerel seçimlere yönelik sorumlu oldukları iller hakkında Özel'i bilgilendirdi.

KURYEYİ ÖLDÜREN SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLU YURT DIŞINA KAÇMIŞ!

İstanbul Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlu hakkında savcılık yakalama kararı talep etti. Ancak zanlının 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı belirlendi. Karar yazısında Mohamud'in yurt dışına kaçtığı ifade edildi. Olayın yakın takipçisi olacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şahsın göz göre göre kaçmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İmamoğlu, “Moto-kurye Yunus Emre Göçer, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yaptığı kazayla bu hayattan koparıldı. Biz, hukuki sürecin takipçisi olacağız dedik ama zanlı elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrıldı. Kurbanın ailesinin acısı daha da katlandı. Bu kaçışa göz yuman ve fırsat veren zihniyet, ne yazık ki kendi vatandaşının hakkını kendi ülkesinde savunamayacak kadar acziyete düşmüş demektir” dedi.

BİR MOTOKURYE DAHA YAŞAMDAN KOPARILDI

Kocaeli'de motokuryelik yapan 17 yaşındaki Mustafa Koç, trafik kazasında hayatını kaybetti. Olay, 2 gün önce Kuzey Mahallesi Ağadere Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, babasına ait pide salonunda kuryelik yapan Mustafa Koç (17), motosiklet ile seyir halindeyken N.Ç. yönetimindeki 34 BJP 560 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan Mustafa Koç, direğe çarparak ağır yaralandı. Kaza sonrasında sağlık ekipleri tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Koç, iki gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikten sonra bugün hayatını kaybetti. Koç’un cenazesi bugün Körfez Hereke Kışladüzü Mahallesi Radaryolu Cami’de kılınacak namaz sonrasında Yukarı Hereke Mezarlığında toprağa verilecek. 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN KURYELERLE İLGİLİ HAZIRLIK

Ulaştırma Bakanlığı'nın kuryelerle ilgili yeni bir taslak hazırladığı belirtiliyor. NTV’nin haberine göre, taslakta en dikkat çeken ayrıntı "30 dakikada kapıda" gibi gönderim süreleriyle ilgili madde. Kuryeler bundan böyle teslim aldıkları gönderiyle ilgili süre taahhüdünde bulunamayacak. Alıcısına makul bir sürede ulaştırmakla yükümlü olacak. 

SEÇİL ERZAN'IN MAĞDURLARLA KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Yüksek kâr vaat ederek kurduğu gizli fon ile ünlü futbolcular dahil onlarca kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan Seçil Erzan'ın, iş insanı Bülent Çeviker ve emekli İngilizce öğretmeni olan eşi İnci Çeviker ile arasında geçen, mahkeme dosyasına da giren ses kayıtları ortaya çıktı. Konuşmalarda Seçil Erzan, "Paranızı almama gibi bir riskiniz yok. Benim size verdiğim evrak banka şubesinin size vereceği evraktan daha değerli. Zaten resmi evrak da o. Hoca da vadesini uzattı. Biz gizli bir işin kodundayız. Vade dolmadan şubeye giderseniz sorun yaşarız. İşlemlerde bir problem olmadığı için ben rahatım. Rahat olun, güzel güzel para kazanıyorsunuz" dediği duyuluyor.

FENOMENLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR HIZLANDI

AKP’nin yeni yılda Meclis’e sunmayı planladığı yaklaşık 60 maddelik yargı paketinde, yasal, meşru ve ticari bir iş yaptığı görünen ancak kara para akladığı tespit edilen fenomenlerle ilgili soruşturma sürecinin daha hızlı yürütülmesi için Ceza Muhakemesi Kanunu’nda soruşturma evresiyle ilgili bazı değişiklikler yapmayı planlıyor. Hürriyet’in haberine göre; soruşturma süreci başladıktan hemen sonra MASAK raporu beklenmeden fenomenlerin şirket ya da mal varlıklarına geçici tedbir konulması üzerinde çalışılıyor.

AYM'DEN KRİTİK KARAR

Anayasa Mahkemesi (AYM), kritik bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçunu düzenleyen hükmü "Anayasa'ya aykırılık" gerekçesiyle iptal etti.

HALİL FALYALI DAVASINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

Kuzey Kıbrıs’ta Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin görülen davada mahkemenin ara karar açıklandı. Tutuklu sanıklar Söylemez kardeşlerin avukatlarının mazeret bildirmeden duruşmaya gelmemesi gerekçesiyle bir sonraki celse barodan avukat atanmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

SOKAK KÖPEKLERİNİN SALDIRISINA UĞRAYAN ÇOCUKLA İLGİLİ OLAYDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara'da bir çocuğun sokak köpeklerinin saldırısı sonucu ağır yaralanmasına ilişkin soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından olaya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, açıklamasında olayın tüm yönleri ile araştırılması için mülkiye müfettişlerince soruşturma açılacağını belirtti. Bakan Yerlikaya, paylaşımda, “Saldırı sonrası ağır yaralanan çocuğumuza acil şifalar diliyor, ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi. 

KAYYUM, KÜRTÇE TABELAYI KALDIRDI

Diyarbakır'ın Bismil ilçe belediyesine atanan kayyum, ilçeye bağlı Selet Mahallesi girişinde yer alan “Hûn bi xêr hatin” (Hoş geldiniz) yazılı Kürtçe tabelayı kaldırıp, yerine “Yukarı Salat Mahallesine hoş geldiniz, Bismil’de mutluyum” yazılı tabela dikti. Görevden alınarak yerine kayyum atanan Bismil Belediyesi'nin eski Eş Başkanı Orhan Ayaz, Kürtçe tabelaların sökülmesine tepki gösterdi. Ayaz, “Kürt sorununda güvenlikçi politikalar dışında hiçbir siyasal ajandası olmayan iktidar, kayyum uygulamaları ile 100 yıllık cumhuriyetin demokrasi tarihinde var olan sınırlı sayıda demokrasi kazanımlarını da ortadan kaldırmıştır” dedi.

1 KİŞİ ÖLMÜŞ, 34 KİŞİ DE YARALANMIŞTI... DAVADA KARAR AÇIKLANDI

Ankara'da belediye otobüsünün korkuluklara çarpması sonucu 1 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili davada karar açıklandı. Davanın bugünkü duruşmasına sanık Yıldırım Çiçek katılmazken, taraf avukatları ve şikayetçiler hazır bulundu. Sanık avukatı, müvekkilinin beraatını talep etti. Aileler ise sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, en üst sınırdan ceza almasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık İbrahim Çiçek'e 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan 12 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, Çiçek hakkındaki konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrolün devamına hükmetti.

MÜZİSYEN ONUR ŞENER'İN DAVASINDA KARARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in istek parça çalmayı kabul etmediği için öldürülmesiyle ilgili davada 5 sanık için verilen kararın gerekçesi açıklandı. İstinaf mahkemesinin kararında, sanıklar Ali Gündüz (36) ile Semih Soyalp'in (36) sanık İlker Karakaş'ın (35) Şener'in başına bardakla vurduğunu görmelerinden itibaren kavgaya dahil oldukları belirtildi.  Gündüz ve Semih'in sanığın ölümüne yol açan İlker Karakaş'ın eylemine zemin hazırlayıcı bir fonksiyon üstlendiklerine işaret edildi. Sanık Semih Soyalp'e verilen beraat kararının bu yüzden kaldırılarak 10 yıl hapis cezası verildiği belirtildi. 12 yıl hapis cezası verilen Ali Gündüz hakkında ise yargılama sürecindeki davranışları ile beyanlarında pişmanlık ifade etmediği kaydedildi. Gündüz'ün ayrıca olaylardan sorumlu tuttuğu Şener'in özel ve kişisel hayatıyla ilgili yargılama konusuyla ilgisiz, savunma sınırını aşan olumsuz yorum ve ithamları dikkate alınarak iyi hal indirimi uygulanmadığı belirtildi.

'MÜSTEHCENLİK' İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINAN FENOMENİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medya platformunda yayınlanan görüntüleri nedeniyle 'müstehcenlik' iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan fenomen Gizem Bağdaçiçek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı. Bağdaçiçek'in ifadesinde görüntülerin sahte hesaplarla sosyal medyaya sızdırıldığını öne sürerek "Ben sosyal medya platformunun Türkiye'de yasaklandıktan sonra paylaşım yapmadım. Bilgim ve rızam dışında x platformunda yayınlanan görüntüler eskidir. Avukatım bu görüntülerin yayılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaktır. Ben bu olayın mağduruyum" dediği öğrenildi.

'MİT MEMURU YAPACAĞIZ' VAADİYLE CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMUŞLARDI

Konya'da lise öğrencisi G.A.'nın (17), 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' vaadiyle kandırılıp, elektrik ustası Ahmet Mandal'ın (35) cinsel istismarına uğramasına ilişkin davada savcı mütalaasını verdi. Mütalaada; tutuklu Ahmet Mandal’a 36, okul müdürleri Harun Avcu’ya 54, Asuman Sahar Koleri’ye 36, tutuksuz eşi M K.  ile Ahmet Mandal’ın ortağı A.A'ya da 28'er yıl hapis cezası istendi. Konya 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 Ocak 2024 tarihinde ise karar duruşması görülecek.

YAŞAMINA SON VEREN 20 YAŞINAKİ GENÇ KIZIN BABASININ İSTİSMARINA MARUZ KALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Bornova'da yaşayan 20 yaşındaki Sümeyra Duratimur, 27 Kasım'da, oturduğu binanın 3'üncü katından atlayarak yaşamına son verdi. Çevredekiler durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Adrese sevk edilen sağlık ekibinin Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdığı Sümeyra Duratimur, yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Sümeyra Duratimur'un yakınlarının ifadesine başvurdu. Polis, ifadelerden Duratimur'un 7 yaşındayken, annesiyle 10 yıl önce boşanan babası Emin Duratimur’un cinsel istismarına uğradığı, ancak konunun hiçbir zaman güvenlik güçlerine ve adli makamlara yansımadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine polis, eşiyle boşanmalarının ardından başka bir şehre yerleştiği öğrenilen Emin Duratimur’un yakalanması için çalışma başlattı. İzmir'e geldiği belirlenen Duratimur, yakalanıp, gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Emin Duratimur, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

"DEPREMZEDEYİZ" DİYEREK TUTTUKLARI EVLERDE KADINLARI FUHUŞA ZORLADILAR

Bursa'da kendilerini depremzede olarak tanıtan ve kiraladıkları apart dairelerde kadınları fuhşa zorlayan dört kişi tutuklandı. ​Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Kurtarılan 5 kadın ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

2023, ÇATIŞMALARDA ÖLEN GAZETECİ SAYISININ EN FAZLA OLDUĞU YIL OLDU

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), bu yıl öldürülen gazetecilerin sayısını açıkladı. Federasyon tarafından yayınlanan raporda görev başında öldürülen gazeteci sayısının endişe verici olduğu ifade edilerek, 2023 yılının 30 yıldan fazla bir süredir çatışmalarda ölen gazeteci sayısının en fazla olduğu yıl olduğu belirtildi. Gazeteciler Federasyonu, bu yıl şu ana kadar 9’u kadın 94 gazeteci ve medya çalışanının öldürüldüğünü, en az 393 gazetecinin gözaltına alındığını veya tutuklandığını açıkladı.

HAK İHLALİNİN BÖYLESİ... 

100 gündür hukuksuz bir şekilde Silivri L Tipi Cezaevi'nde tutulan 78’liler Sözcüsü, Gazeteci-Yazar Celalettin Can, milletvekillerine açık çağrıda bulunarak cezaevlerindeki kötü uygulamalara ve hak ihlallerine dikkat çekti. Can’a, gelen ayakkabıyı koklayacak köpek olmadığı için kışlık spor ayakkabıları verilmiyor. İdare; "Köpek geldiğinde ayakkabıyı koklayacak, bunun için bekliyoruz. Koklama işi şu sıralar çok yoğun, köpeği bekleyeceğiz" derken, Can, "Arkadaşların ayakkabılarını kullanarak köpeğin gelmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

CEZAVİNDE KALAN BİR MAHKU YAŞAMINA SON VERDİ

Kayseri’de tutuklu bir kişi, cezaevinde yaşamına son verdi. Melikgazi ilçesinde bulunan Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda meydana gelen olayda, "kadına karşı basit yaralama" suçundan tutuklu bulunan Osman E. (29), kendini iple astı. Durumun fark edilmesi üzerine cezaevinde bulunan sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalede Osman E'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Cezaevine giren polis ekipleri de inceleme yaptı. Osman E.’nin cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GAZİANTEP SİSE GÖMÜLDÜ, MEYDANA GELEN KAZADA 9 KİŞİ YARALANDI

Gaziantep'te etkili olan sis trafik kazasına sebep oldu. Yolcu minibüsünün kontrolsüz dönüş yapan vince çarpması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, feci kazada yaralanan 9 kişiyi ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırdı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugünden itibaren Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), Sakarya çevrelerinde kuvvetli, zaman zaman çok kuvvetli (metrekareye 21-75 kilogram) sağanak bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

ÇANAKKALE'DE HORTUM ÇIKTI

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde denizde oluşan hortum, cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından, kentte zaman zaman saatte 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşandı. Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında ise denizde hortum oluştu. Babakale Limanı'ndaki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıyan hortum, bir süre sonra kayboldu.

THY, GAZİANTEP'E YAPILACAK 18 SEFERİ İPTAL ETTİ

THY, Gaziantep'e bugün ve yarın gerçekleşmesi planlanan 18 tarifeli seferin iptal edildiği duyurdu. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Gaziantep’te yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Aralık ve 9 Aralık tarihlerinde sefer iptalleri yapılmıştır. Bu kapsamda Gaziantep çıkışlı/varışlı 18 seferimiz iptal edilmiştir" denildi.

NACİ GÖRÜR: İSTANBUL'DA HER AN DEPREM OLMA RİSKİ YÜZDE 47

Bursa Mudanya merkezli depremlerin ardından İstanbul'un büyük Marmara depremine ne kadar hazır olduğu sorusu yeniden gündemde. İBB yetkilileri, İstanbul'da yıkılma riski olan yapılarda yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığını söylüyor. Profesör Naci Görür'e göre İstanbul'da her an deprem olma riski yüzde 47.

CHP'Lİ SALICI: ENFLASYON ÇİFTKEN, ASGARİ ÜCRET ZAMMI TEK OLMAZ

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılacağına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile asgari ücrete yapılacak tek zammı eleştiren Salıcı, enflasyon rakamlarına dikkat çekti. Salıcı, “Enflasyon çiftken, asgari ücret zammı tek olmaz… Bunun adı, münasebetsizliktir. Bunun anlamı; ocakta alacağımız 1 kilo peynirin temmuzda 500 grama düşmesidir” ifadelerini kullandı.

HASAT DÜŞTÜ, FİYATLAR TIRMANDI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde zeytin üretiminin büyük bir bölümünü karşılayan Gaziantep'te, kuraklık nedeniyle rekolte ve zeytinyağı oranlarında yüzde 50 düşüş yaşandı.  Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, kuraklık sebebiyle bu yıl dünya genelinde zeytin üretiminin düşük olduğunu belirterek, geçen yıl 17 litrelik tenekelerde 1600-1700 TL'ye satılan zeytinyağının, bu yıl 3 bin 500 ile 4 bin TL'den satıldığını belirtti.

REKABET KURULU İKİ ŞİRKET HAKKINDAKİ SORUŞTURMALARI TAMAMLADI

Rekabet Kurulu, İçim Süt markasıyla bilinen Seher Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ ile Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkındaki soruşturmaları, taraflarca sunulan uzlaşma metinlerinin kabul edilmesi dolayısıyla sonlandırdı.

MOTORİNİN ARDINDAN BİR İNDİRİM DE BENZİNE GELİYOR

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Motorinde dün gerçekleşen 1 lira 30 kuruşluk indirimin ardından bir indirim de bugün gerçekleşti. 88 kuruşluk fiyat indirimi pompa fiyatlarına yansıdı. NTV'nin haberine göre, benzin fiyatlarında da bu gece itibarıyla 1 lira 65 kuruşluk fiyat indirimi bekleniyor.

PUTİN, BİR KEZ DAHA ADAYLIĞINI DUYURDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024'te düzenlenecek devlet başkanı seçiminde aday olacağını duyurdu. Rus haber ajanslarına göre Putin, Kremlin Sarayı'nda askerlere madalya takma törenine katıldı. Putin, törende 2024'te düzenlenecek devlet başkanı seçiminde aday olacağını ilan etti.

ABD BAŞKANI BIDEN'IN OĞLU SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Başkan Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkında 9 ayrı suçlamanın yer aldığı 56 sayfalık iddianame açıklandı. NBC News'ün haberine göre, Özel Savcı David Weiss tarafından hazırlanan iddianamede Hunter Biden hakkında aralarında "vergi kaçırmak, evrakta sahtecilik ve vergi beyan etmemek" gibi 3 ağır suç ve 6 kabahatin yer aldığı 9 suçlama yöneltildi. Hunter Biden'ı "2016-2019 yıllarında ödemesi gereken 1,4 milyon dolarlık vergiyi ödememek" ile itham eden Weiss, Biden'ın "vergilerini ödemek yerine savurgan yaşam tarzı için milyonlarca dolar harcadığını" öne sürdü.

RUSYA: NATO İLE ARAMIZDA 3. DÜNYA SAVAŞI'NA DÖNÜŞEBİLECEK ÇATIŞMA TEHDİDİ VAR

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ülkesiyle NATO arasında 3. Dünya Savaşı'na dönüşebilecek doğrudan çatışma tehdidinin olduğunu belirtti. Medvedev, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya yardımları da içeren 105 milyar dolarlık bütçe talebinin Senatoda reddedilmesini değerlendirdi. Rus yetkili Medvedev, "Küba Füze Krizi'nden bu yana Rusya ile NATO arasında 3. Dünya Savaşı'na dönüşebilecek doğrudan çatışma tehdidi hiç bu kadar gerçek olmamıştı" diye konuştu.