İSRAİL'İN SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonunun ardından Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılara 46. gününde de devam eden İsrail, Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 17 Filistinli yaşamını yitirdi. Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in saldırılarında şu ana dek 5 bin 600'ü çocuk ve 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. İsrail basını ise 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyurdu. Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail'in Filistinlilerin sığındığı okulu vurduğunu çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğunu duyurdu. Bir diğer yandan İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den tahliye edilen Türkiye ve Kuzey Kıbrıs vatandaşı 87 kişi de, Mısır üzerinden İstanbul'a ulaştı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A: BİZİMLE ANAYASA DEĞİŞTİREMEYECEKSİN

Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı 'yüzde 50+1' tartışmasına değinen Özel, AKP ile anayasa yapmayacaklarını vurgulayarak, Erdoğan ve Bahçeli'ye "Hadi oradan keratalar, meşgul etmeyin memleketi" diye seslendi. Özgür Özel, Erdoğan'ın bu açıklamayla MHP'nin kendi sırtında kambur olduğunu anlatmaya çalıştığını söyledi. "Ne değiştirirsen değiştir ama emin ol bizimle birlikte anayasa değiştiremeyeceksin" dedi. 

HEDEP'TEN 'YÜZDE 50+1' AÇIKLAMASI

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yüzde 50+1’ açıklamalarını değerlendirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Oruç, "Bizim için 50+1 demek erkek+erkek demektir. Bu 40+1'e de inse erkek+erkek demektir. Demokratik bir sisteme ihtiyacımız var, Erdoğan'ın oyları düştüğü için Anayasa'da oynama meselesine ihtiyacımız yoktur" dedi.

BAHÇELİ: DEMOKRATİK MEŞRUİYET TEMELİ YÜZDE 50+1'DİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50+1 çıkışına ilişkin, "Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Milletvekili seçmiyoruz, cumhurbaşkanı seçiyoruz" değerlendirmesini yaptı. 'Erdoğan, Bahçeli’yi sırtından atacak' eleştirilerine çıkışan Bahçeli, "Hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik" dedi. Cumhur İttifakı'na sahip çıkan Bahçeli, "Bu ittifakın bozulmasına kendi adımıza söylüyorum geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ 'YÜZDE 50+1'İ GÖRÜŞECEK 

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı'na sahip çıkan ancak yüzde 50+1 sisteminin değişmesine karşı çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Erdoğan'ın perşembe günü bu konuyu yüz yüze görüşmesi bekleniyor. Hürriyet'te yer alan habere göre iki liderin perşembe günü yapacağı görüşmede, seçim sisteminin yanı sıra parti heyetleri tarafından yürütülen ittifak çalışmalarının değerlendirilmesi de bekleniyor. 

İYİ PARTİLİ ÜMİT DİKBAYIR, İSTİFA ETMEKTEN VAZGEÇTİ

İYİ Parti’de sular durulmuyor. Partiden kesin ihraç talebiyle ihracı istenen Ümit Dikbayır’ın istifa etmesi bekleniyordu. Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Dikbayır, istifa etmeyeceğini açıkladı. Dikbayır, “İstifa etmekten vazgeçtim. Baktım istifa edersem üstüme kalacak, sonuna kadar mücadele etmeye karar verdim” dedi. Bir diğer yandan Sözcü yazarı İsmail Saymaz ise, Dikbayır’ın ihraç talebinde taciz suçlaması olduğunu iddia etti. Saymaz, bu olayın Akşener’in “fuhuş oteli işleten emniyet müdürü” iddiasıyla da ilgili olduğunu öne sürdü.

İYİ PARTİ'DE TACİZ İDDİALARI

Halk TV'de yayımlanan Söz Sende programında İYİ Parti'nin istifa gündemine dair çarpıcı iddialar yer aldı. Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, İYİ Parti'de peş peşe gelen istifalara ilişkin "Para teslimi ile ilgili açıklamaların dışında bir kriz var. Bunları söylemek istemezdim ama bu işin içerisinde çok ciddi taciz suçlamaları da var" ifadelerini kullandı. Demirağ sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde istifa eden bir ismin oğlu ve kızıyla ilgili 2 genç kıza tecavüz ve darpla ilgili çok ciddi iddialar var. Bunlar emniyete kadar gitmiş durumda. Sayın Akşener sıradan bir siyasetçi değil. Bunlarla ilgili de sayın Akşener söylentilerle yetinmez. Bunları kaynağından bunları alır alınca da çok etkilenmiş ve sinirlenmiş. Bu dedikodular Ankara'da bir aydır konuşuluyor. Akşener bunlarla yolumuzu ayıralım sessiz sedasız ayrılsınlar istedi ama onlar bunu tercih etmediler.”

İYİ PARTİLİ İSİMDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: MANSUR YAVAŞ 5 YIL DAHA GÖREVDE OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın liderliğinde toplanan belediye meclisi kasım ayı 15'inci birleşiminde dikkat çeken bir konuşma yapıldı. İYİ Partili Ali Ünal, partisinin sık sık yaptığı ittifak karşıtı açıklamalara karşın, “Ankaralıya hizmet etmek için Yavaş'ın 5 yıl daha görevde olacağını" vurguladı.

TUNÇ SOYER'E 'VAHDETTİN' SORUŞTURMASI

İçişleri Bakanlığı, Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği iddiasıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruşturma başlattı. Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, iki müfettiş görevlendiren bakanlık, Soyer'in Osmanlı Devleti'ni ve yöneticilerini hedef gösterdiği, kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği iddia edildi.

CHP'Lİ AHMET ARICAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli kademelerde görev almış iş insanı Ahmet Arıcan, Yenişehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı. CHP'li Arıcan, "Bir hayalimiz var diyerek yola çıktık. Bizim dinlenmeye, eğlenmeye harcayacak zamanımız yok. Çalışacağız” dedi.

MUHİTTİN BÖCEK'TEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

13’üncü Antalya Kitap Fuarı Basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, soruları yanıtladı. Adaylığı hakkında sorulan bir soruya yönelik olarak Böcek, “Ben açıklamamı önümüzdeki günlerde net yaparım. Ne gerekiyorsa önümüzdeki günlerde sevgili Antalyalılarımızla paylaşacağım" dedi.

OGÜN SAMAST HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİNAME KABUL EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Düzenlenen iddianame İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Samast, 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

'YARGI KRİZİ' İLE İLGİLİ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, TİP Hatay Milletvekili seçilen Gezi Davası tutuklusu Can Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bir savcı görevlendirildi. Buna göre, savcı mevzuat çalışması yaparak, Başsavcı Bekir Şahin'e sunacak. Başsavcı Şahin’in ise yapacağı incelemeyi tamamladıktan sonra mevzuat gereği dilekçeyi Anayasa Mahkemesi'ne sunması bekleniyor.

AHAT ANDİCAN, AKŞENER'E SESLENDİ

İYİ Parti'den istifa eden eski milletvekili Ahat Andican, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisi hakkında sözlerine yanıt vererek, "Size gelip 'Beni liste başına al' dediğimi, olmayınca da istifa ettiğimi söylemişsiniz. Bu ifadenizin kasıtlı değil, bir hafıza karışıklığından kaynaklandığını düşünmek istiyorum" dedi.

SOYLU, GAZETECİLERİ HEDEF ALDI

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, gazeteci Saygı Öztürk, Tolga Şardan, Orhan Uluoğlu ve Cengiz Demirel'i hedef aldı. Soylu, kendisi hakkında yapılan haberleri paylaşarak gazetecileri hedef gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Soylu, şunları söyledi: “Görevden ayrılalı 5 buçuk ay oldu. Hırsları, kinleri, iftiraları, intikam duyguları bitmedi. Organize bir şekilde her gün yeni bir iftira, yeni bir yalan, yeni bir yakıştırma. Bana alışmışlar! Gölgeme ateş edip görevlerini yapıyorlar! Her günkü gibi bugünde taze 4 örnek.”

İŞ İNSANI UĞUR AKKUŞ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Kripto para ticareti vaadiyle 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 'Dolandırıcılık' iddiasıyla 12 Haziran'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan Uğur Akkuş, bir gün sonra müştekinin zararını gidermesi için şikayetinden vazgeçmesi gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

POLAT ÇİFTİNİN SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME

Kara para aklama suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat çifti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı bulunan mali müşavir Zümrüt Yerebakan yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.

YURT YEMEKLERİNDEN SALYANGOZ VE KURT ÇIKMASI MECLİS'E TAŞINDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerin ‘Yurt yemeklerinde salyangoz ve kurt çıkıyor’ şikayetlerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a sordu. Bakan Bak şikayetleri yalanlayarak “Öğrencilere yeterli ve dengeli beslenmelerine katkı sağlayıcı çeşitlilik ve miktarda, kaliteli, besin değeri yüksek ve güvenli gıda sunumu sağlanmaktadır” dedi.

KYK YURTLARINDAKİ ASANSÖRLERE KAREKOD UYGULAMASI GELİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurtlarında bulunan asansörlere karekod uygulamasının getirileceğini açıkladı. Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Yeni uygulama hakkında tarih vermeyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Çok kısa süre içerisinde tamamlanacak" diye konuştu. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmelerinin her sene yenilendiğini, bakımlarının ve aylık periyodik muayenelerinin yapıldığını aktaran Bak, yaşanan arızalara anında müdahale edildiğini söyledi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette tek zamma işaret etti. Bakan Işıkhan, "Tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" derken "Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

TÜİK, TARIMSAL GİRDİ FİYAT ENDEKSİNİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre, endeks eylülde bir önceki aya kıyasla yüzde 2,63, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 33,13, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,87 yükseldi.

DEPREMZEDELERİN YAKALADIĞI MÜTEAHHİT, MÜTEAHHİT OLDUĞUNU REDDETTİ

Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanarak polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan müteahhit Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı. Özat ifadesinde, “Emlakbank Konutları 1. Etabın müteahhiti ben değilim. Ben 2. etabın müteahhidiyim” iddiasında bulundu. Konutlara ilişkin ön bilirkişi raporunda ise “Gereken teknik, fen ve sanat kurallarına uyulmadı” denildi.

FERHAT TUNÇ HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında, dönemin başbakanı Binali Yıldırım’a 'hakaret'ettiği iddiasıyla açılan davanın 11’inci duruşması Büyükçekmece 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı’nın Interpol'den Tunç’un yakalanması için, 'kırmızı bülten' çıkarılmasını talep ettiğini belirtti. Mahkeme, yakalama emrinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını ifade etti. Ferhat Tunç, gelişmeyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. "İkamet ettiğim Almanya'da ifademin alınması için her seferinde talebimiz oldu. Almanya, tüm davalarla ilgili Türk yargısının ifademin alınması yönündeki talebini her seferinde geri çevirdi" diyen Tunç, Interpol'ün, Adalet Bakanlığı'nın kırmızı bülten talebini reddedeceğini düşündüğünü söyledi

BATAN GEMİDEN ATILAN SON MESAJ ORTAYA ÇIKTI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtınaya yakalanan ve irtibat kesilen Kafkametler isimli kuru yük gemisini ve kayıp 11 personeli arama çalışmaları devam ediyor. Gemide telsizci olarak görev yapan ve kayıp olan mürettebattan Mustafa Nacar'ın kardeşi Ahmet Nacar, ağabeyinin en son babasına ''Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz'' yazılı mesaj gönderdiğini ifade etti. 

10 BİN YENİ POLİS GELİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde farklı il ve birimlerde olmak üzere 10 bin 102 kadro açıldı. Karar, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

İSKİ, BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANINI AÇIKLADI

İstanbul’da aralıklarla etkili olan yağışlar barajlardaki doluluk oranlarını artırdı. İSKİ verilerine göre, 11 Kasım Cumartesi günü yüzde 16.18 ölçülen İstanbul barajlarındaki doluluk oranı, 21 Kasım Salı günü itibariyle yüzde 23.08 olarak ölçüldü.

MADURO: ARJANTİN'DE NEONAZİ AŞIRI SAĞ KAZANDI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Arjantin'de devlet başkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maduro, "Arjantin'de Neonazi aşırı sağ kazandı. Arjantinlilere şunu söylüyoruz: Siz seçtiniz ama biz sessiz kalmayacağız, çünkü aşırı sağcı bir kişinin iktidara gelmesi çok büyük bir tehdittir" dedi.

KONGO'DA İZDİHAM: 37 KİŞİ ÖLDÜ

Kongo'da stadyumda gerçekleştirilen askeri personel seçmeleri sırasında yaşanan izdihamda 37 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, Brazavil Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Kongo ordusu çeşitli birimlerde görev yapmak üzere 1500 askeri personel alımı yapacağını duyurmuştu.