CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Konuşmasının başında Türkiye'nin farklı kentlerinde meydana gelen sellerde hayatını kaybeden 9 kişi için başsağlığı dileklerini ileten Özgür Özel, iktidar partisinin yaşanan süreçte ilk kez 'iklim krizinden' bahsettiğini söyledi.

'YÜZDE 50+1' TARTIŞMASI

'Yüzde 50+1' tartışmasına da değinen Özgür Özel, Erdoğan'ın daha önceki sözlerini de hatırlaratak konuyla ilgili şöyle konuştu:

"10 Kasım 2021'de bir şeyler olmuş. 50+1'in mahsurlu olduğunu anlamış. 16 Kasım'da Bahçeli yanıt veriyor. 23 Kasım'da da bunun masum bir talep olmadığını söylemiş. Geçtiğimiz günlerde de Erdoğan, Almanya dönüşünde bundan bahsediyor."

Özgür Özel, Erdoğan'ın bu açıklamayla MHP'nin kendi sırtında kambur olduğunu anlatmaya çalıştığını söyledi.

"BİZİMLE ANAYASA DEĞİŞTİREMEZSİN"

Özel, bu tartışmaların kendi gündeminde olmadığını belirterek, "Ne değiştirirsen değiştir ama emin ol bizimle birlikte anayasa değiştiremeyeceksin" dedi. AKP ile MHP'nin ayrılmasından da birleşmesinden de bir şey ummadıklarını vurgulayan Özel, Cumhur İttifakı liderlerine "Hadi oradan keratalar, meşgul etmeyin memleketi" diye seslendi.

OGÜN SAMAST'IN TAHLİYESİNE TEPKİ

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılmasından da bahseden Özgür Özel, 'karanlık güçlere' dikkat çekti:

"Karanlık bir güç 'Biz buradayız, icap ederse katilimize de sahip çıkarız' diyor. Bu kürsüden o derin güçlere diyoruz ki 'Biz buradayız. Biz iyi, cesur, temiz insanlar birbirimize sahip çıkacağız. Gözünüzün içine baka baka buradayız diyoruz."