YSK başvuruları karara bağladı

YSK, 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarına ilişkin siyasi partilerin itirazlarını karara bağladı. Buna göre, kurul 8 siyasi partinin 2 il, 11 ilçe ile 7 beldede seçimlerin ve mazbatanın iptaline yönelik başvurularını reddetti.

YSK, 2 il, 11 ilçe ve 7 beldede seçimlere yönelik itirazları reddetti YSK, 2 il, 11 ilçe ve 7 beldede seçimlere yönelik itirazları reddetti

***

CHP'li isimlerin vekillikleri düştü

31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen CHP’li 4 ismin milletvekilliği düştü.  

Adıyaman Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Tutdere, Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal, Kastamonu Belediye Başkanı seçilen Hasan Baltacı ile Kırıkkale Belediye Başkanı seçilen Ahmet Önal'ın milletvekilliği düşürüldü. Karar Meclis Genel Kurulu'nda okundu.

CHP'de belediye başkanı seçilen 4 kişinin milletvekilliği sona erdi CHP'de belediye başkanı seçilen 4 kişinin milletvekilliği sona erdi

***

CHP Genel Başkanı Özel'den önemli açıklamalar...

CHP lideri Özgür Özel 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Seçim sonuçlarını 'zafer' olarak değerlendiren Özgür Özel, "Bize oy veren kimseyi pişman etmeyeceğimize söz veriyoruz" dedi.

Özgür Özel'den iktidar çağrısı: "Kalkın, Türkiye'yi kucaklayın" Özgür Özel'den iktidar çağrısı: "Kalkın, Türkiye'yi kucaklayın"

***

TRT Özel'e "6 dakikalık" süre biçti

TRT, seçim döneminde konuşmalarına iktidara kıyasla çok daha az verdiği CHP Özgür Özel'in 31 Mart yerel seçimlerinin ardından TBMM'de yaptığı ilk grup toplantısının sadece 6 dakikalık bölümünü yayımladı. Öte yandan  TRT Haber, Özel'in açıklamalarını sosyal medya hesabından da paylaştı.

CHP, TRT'yi Anayasa Mahkemesi'ne şikayet etti CHP, TRT'yi Anayasa Mahkemesi'ne şikayet etti

***

AKP'de neler oluyor? Gündem Anayasa mı?

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, yerel seçimlerde hüsrana uğrayan AKP kulislerinde Cumhurbaşkanının 50+1 yerine 40+1 oyla seçilmesinin tartışıldığını yazdı. Babacan, ayrıca, 40+1 formülünün yeni anayasa çalışmaları kapsamında ele alınabileceğini belirtti.

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor" "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor"

***

DEM Parti'den seçim açıklaması

Meclis'te konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "AKP iktidarının Kürt halkı üzerindeki çöktürme planı 31 Mart seçimlerinde bir kez daha çökmüştür" dedi.

Hatimoğulları: İktidarın 'çöktürme planı' çökmüştür Hatimoğulları: İktidarın 'çöktürme planı' çökmüştür

***

Yavaş, Altınok'a fark attı

Yerel seçimlerde AKP'nin adayı Turgut Altınok'a yaklaşık 30 puan fark atan ABB Başkanı Mansur Yavaş, büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde şehirdeki 25 ilçenin 20'sinde Turgut Altınok'u geride bıraktı.

Mansur Yavaş’ın ‘İlk icraatım’ olacak dediği proje kabul edildi: AKP ve MHP’liler erteliyordu Mansur Yavaş’ın ‘İlk icraatım’ olacak dediği proje kabul edildi: AKP ve MHP’liler erteliyordu

***  

Mehmet Şimşek ne önlemler alacak?

Yandaş yazar Fuat Uğur, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yüksek enflasyon ve döviz kurunda yaşanan artışa karşı yeni önlemler alacağını duyurdu. Uğur'un aktardığına göre, belediyelere şenlik, festival, çeşitli alt yapı ve imar projeleri gibi konularda verilen ödenek miktarı düşürülecek.

Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için ABD'ye gitti Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için ABD'ye gitti

***  

Can Atalay'dan seferberlik çağrısı

AYM'nin iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen cezaevinde tutulan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay, 6 Şubat depremlerinde kaybolan vatandaşlar için seferberlik çağrısı yaptı. Kayıpların akıbetleri için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Erdoğan'ın AYM'nin Can Atalay kararı yorumu: Bu kararları hazmedemiyorum Erdoğan'ın AYM'nin Can Atalay kararı yorumu: Bu kararları hazmedemiyorum

***

Bahçeli'den seçim değerlendirmesi

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimlere ilişkin konuşan CHP'yi zafer nutukları atmakla suçlayan Bahçeli, "Bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir" dedi. Bahçeli, partisinin ise seçimlerden başarılı bir sonuçla çıktığını savundu.

"Meral Hanım'ı tekrar seçecek misiniz? Devleti, Bahçeli yönetmiyor mu? Emir buyurdu, ne yapacaksınız?" "Meral Hanım'ı tekrar seçecek misiniz? Devleti, Bahçeli yönetmiyor mu? Emir buyurdu, ne yapacaksınız?"

***

CHP'li isimler yine ifadeye çağrıldı

CHP'li isimlerin "para sayma" görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında 11 kişi daha ifadeye çağırıldı. Soruşturma kapsamında CHP İstanbul İl Başkanlığına yazı yazılarak, gerekli belge ya da makbuzların savcılığa gönderilmesi talep edildi.

'Para sayma' soruşturmasında Kaftancıoğlu ifade verdi: İlk çağrılan ben olsaydım ifade vermeyi reddederdim 'Para sayma' soruşturmasında Kaftancıoğlu ifade verdi: İlk çağrılan ben olsaydım ifade vermeyi reddederdim

***

1 Mayıs için taksim çıkışı

DİSK - KESK - TMMOB - TTB ve TDB, 1 Mayıs İşçi Bayramı için ortak çağrıda bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin Taksim Meydanı'na dair kararının anımsatıldığı açıklamada, "Doğrudan bu karardaki ifadelerle söylersek '1 Mayıs’ta Taksim’de olmak her işçinin, emekçinin hakkıdır' ve bizler de bu hakkı kullanacağız" ifadelerine yer verildi.

DİSK-KESK-TMMOB-TTB-TDB: "1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız" DİSK-KESK-TMMOB-TTB-TDB: "1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız"

***

İhracat sürüyor mu? Bakanlık yalanladı ama...

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e yasak kapsamındaki ürünlerin ihracatının kesinlikle yapılmadığını, sadece tescil işlemi kısıtlama kararı alınan 9 Nisan tarihinden önce yapılan ürünlerin yola çıktığını bildirdi. Bakanlık, İsrail ile ihracat kısıtlamasına 54 ürün grubunun tabi olduğunu aktardı.

'İsrail ile ticareti kısıtlama' kararına rağmen sevkiyat devam ediyor 'İsrail ile ticareti kısıtlama' kararına rağmen sevkiyat devam ediyor

***

İsrail İran geriliminde son durum...

İsrail basını, İsrail Savaş Kabinesi'nin İran'a misilleme saldırısını değerlendirmek için bugün bir kez daha toplanacağı ve Tel Aviv'in "ölçülü, orta veya kapsamlı" saldırı seçeneklerini değerlendirdiği belirtildi.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'e yönelik, "Herhangi bir hata yapılırsa Siyonistler ve destekçileri İran'ın gerçek ve kapsamlı tepkisinin anlamını kavrayacaklardır" açıklamalarında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı: Herhangi bir hatada Siyonistler İran'ın gerçek kapsamlı tepkisinin anlamını kavrayacak İran Cumhurbaşkanı: Herhangi bir hatada Siyonistler İran'ın gerçek kapsamlı tepkisinin anlamını kavrayacak
 

İsrail Savaş Kabinesi, İran'a misillemeyi görüşmek üzere bir kez daha toplanıyor İsrail Savaş Kabinesi, İran'a misillemeyi görüşmek üzere bir kez daha toplanıyor