Kimlik kontrolü yapan polise "Tanımıyor musunuz? Öldürdüğünüz çocuğun annesiyim" diyen Gezi eylemlerinde polisin gaz fişeği denk gelerek hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan’a verilen "Ben mi öldürdüm; öyleyse iyi yapmışım" yanıtı tepkilere neden olmuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK"

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, kendisine "Ben mi öldürdüm, öyleyse iyi yapmışım" diyen polis hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Artık rahatça insanları öldürdüklerini söyleyebiliyorlar" dedi.

"ÖLDÜRDÜKLERİNİ KABUL EDİYORLAR"

Anmada yaşananları hatırlatan Elvan, “Avukatım benden kimlik isteyen polislere, ‘Onu zaten tanıyorsunuz. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’dır’ dedi. Ardından polis, ‘Biz öyle birini tanımıyoruz’ cevabını verdi. Bu cevabın üzerine ben de ‘Beni gayet iyi tanıyorsunuz. Öldürdüğünüz çocuğun annesiyim’ dedim. Ardından bir polis bana, ‘Ben mi öldürdüm? Öyleyse iyi yapmışım’ yanıtı verdi. Avukatlar araya girip ‘Siz kimsiniz? İsminizi söyleyin. Nasıl olur da böyle konuşuyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi. Bu gerçekten çok ağır bir durum. Polisin, ‘iyi yapmışım’ sözü hâlâ aklımdan çıkmıyor. Artık rahatça insanları öldürdüklerini söyleyebiliyorlar.” dedi.

"TEHDİTLER İLK DEĞİL"

Bu durumu ilk defa yaşamadığını söyleyen Elvan, “Defalarca bu durumu yaşadım. Ama maalesef bir sonuç alamadım. Daha önce Ethem Sarısülük’ün mahkemesinde, benle Selvi anneye bir kadın polis parmak sallayarak, ‘Evet çocuklarınızı öldürdük, şimdi sıra sizde’ diyerek tehdit etti. Bu yüzden bunları gayet iyi tanıyoruz. Ama yılmayacağım, mücadeleme devam edeceğim. Sonlarının gelmesine az kaldı. ‘Gezi’de emri ben verdim. Polisim destan yazdı’ deyip 10 bin TL ödül verenler, herkese bunu yapar” ifadelerini kullandı.

"BUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Birçok kez polisin tehdit, hakaret ve küfürlerine maruz kaldığını dile getiren Elvan, 2017 yılında polisin kolunu kırması üzerine suç duyurusunda bulunduğunu ancak delillere rağmen savcının “kolunu kendi kırmış” dediğini hatırlatarak, cezasızlık politikalarına değindi. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını aktaran Elvan, “Görüntüler elimizde var. Bunun peşini bırakmayacağım. Her ne olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğim” diye belirtti. 

NE OLMUŞTU?

Ebru Timtik anmasına kimlik kontrolü yapan polislere "Ben öldürdüğünüz çocuğun annesiyim" diyen Gülsüm Elvan'a bir polis "Ben mi öldürdüm; öyleyse iyi yapmışım" yanıtını vermişti.