CHP eski Milletvekili ve Gruy Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı, Instagram'da memleketi Hatay'ı anlattı:

"Herkese daha güzel günleri görmek umuduyla merhaba.


Öncelikle depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlaşlarımıza rahmet, kalan ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim. Beni merak edip neden paylaşımda bulunmadığımı, TV ekranlarında görünmediğimi merak edenlere, soranlara şunu söyleyebilirim; Antakya’yla alakası olmayan sadece ekranda görüneyim ,sosyal medyada paylaşım yapayım diyenleri gördükçe içimden gelmedi. Ulaşılamayan yerlere bizzat gidip yardımda bulunmak daha anlamlıydı benim için.
Beni ve özellikle ailemi merak eden, arayan, soran, mesaj atan tüm dostlara minnettarım, teşekkür ederim.

Antakya benim anayurdum, vatanım. Bütün ailem de orda yaşıyor. Depremi duyar duymaz sabah 7.00 uçağıyla Adana’ya oradan da Antakya’ya gittim. O günden beri de elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum. Abilerimin, ablalarımın, yengelerimin ve yeğenlerimin kurtulması bir mucizeydi. Son dikakada yetişmeseydik şimdi onlar da hayatta olmayacaktı. Abilerimin ve ablalarımın yaşadığı evler yerle bir oldu. Tek tesellimiz bu olmasına rağmen sevinemiyorum ne yazıkki.  Çünkü yüzlerce hatta binlerce akrabamı, arkadaş ve ailelerini,komşularımı,ortaokul ve lise öğretmenlerimi kaybettim. Acım çok büyük. Şimdi bütün yapabileceğim ailemin yaşayabilecekleri uygun bir yer bulmak ve yaşamlarını devam etmelerini sağlamak.

Çok doluyum. Şu an yeri ve zamanı olmadığı için şimdilik susmak istiyorum ancak söylenecek çok şey var.
Doğduğum evim, çocukluğum, her sokağında, mahallesinde bıraktığım izim, anılarım, tarihim yerin altında kaldı.
Geçici olarak Hatay’ı terketmek zorunda kalan her insanımız yaralarını sardıktan sonra mutlaka ben ve ailem de dahil olmak üzere Hatay’a dönecek ve sahip çıkacaktır. Bunu dostlukla,dayanışmayla, sevgiyle, umutla, inançla başaracağız.