Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yarattığı yıkımın ardından, sosyal medya üzerinden iktidarı eleştiren paylaşımları gerekçe gösterilerek dün gözaltına alınan siyaset bilimci Özgün Emre Koç, bugün serbest bırakıldı.

Özgün Emre Koç, Twitter hesabından yaptığı “Sadece Hatay’da yerleşik olan kışlalarda binlerce asker var. Komando tugayı var, her yere ulaşabilecek mekanize birlikler var, alay komutanlıkları var... Hiçbir şey yapmasalar moloz taşır, halka battaniye çorba dağıtır moral verirlerdi. Yaptırmadınız. Hainsiniz” paylaşımıyla iktidarın afet yönetimini eleştirmişti.

Söz konusu paylaşımı yapmasının ardından dün gözaltına alınan Koç, emniyetteki ifadesinin tamamlanmasının ardından bugün İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

‘MİLYONLARCA İNSAN HAKİKATİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEK’

Özgün Emre Koç, sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı. Koç, serbest bırakılmasının ardından Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Merhaba. Ben döndüm. Hükümetimiz sağ olsun onca işin gücün arasında üşenmedi, beni bir gece misafir etti. Destek olan herkese teşekkür ederim. Ben veya başkaları, milyonlarca insan hakikati söylemeye devam edecek. Yalnız biz de bunu deftere yazdık.”