Rusya, Kırım Köprüsü’nün intikamını başkent Kiev’e düzenlediği füze saldırısıyla aldı. Ukrayna’nın kalbinde art arda patlamalar yaşanırken, saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Sosyal medyaya düşen bir videoda, genç bir kızın Kiev’deki Taras Shevchenko Üniversitesi’ne doğru yürüdüğü sırada binanın duvarına füze isabet ettiği ve yaşadığı panik anları yer aldı.

NE OLDU?

Bu sabah Ukrayna’nın başkenti Kiev dahil olmak üzere çok sayıda kente füze saldırısı düzenleyen Rus ordusu, çok sayıda kişinin ölmesine neden olurken şehir meydanlarından yansıyan görüntüler herkesin kanını dondurdu.

Sosyal medyaya düşen bir videoda, pazartesi sabahı çok sayıda öğrenci Kiev’deki Taras Shevchenko Üniversitesi’nin yolunu tutarken üniversitenin duvarlarına füzelerin isabet ettiği görülüyor. Genç bir kızın okul yolunda kaydettiği görüntülerde yaşadığı panik videoya anbean yansıyor.

5 ÖLÜ 12 YARALI VAR

Ukrayna'da başkent Kiev dahil birçok şehirde patlama sesi duyulmasının ardından Ukrayna yönetimi bombardıman ve füzelerin hedefi altında olduklarını doğruladı. İçişleri Bakanlığı'na göre Kiev'de 5 ölü, 12 yaralı var. Devlet Başkanı Zelenskiy hava savunma sistemlerinin ülke genelinde alarma geçirildiğini açıkladı.

Başkent Kiev'in merkezinde bu sabah saatlerinde birden çok patlama sesi duyuldu, Kiev dahil birçok şehirdeki patlamalar Devlet Başkanlığı tarafından da doğrulandı.

UNIAN haber ajansı Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kiev'de dört patlama duyuldu. Kiev bölgesinde hava savunmanın devreye girdiğine dair bilgiler var. Patlamaların ardından şehrin çeşitli noktalarında duman görüldü" denildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ise sosyal medya paylaşımında, "Kiev'in merkezindeki Shevchenko bölgesinde çok sayıda patlama duyuldu" ifadesini kullandı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDEKİ PATLAMA

Öte yandan Kiev'de meydana gelen patlamanın cumartesi günü Kerç Köprüsü'nde yaşanan patlamanın ardından gelmesi dikkati çekti.

Rusya ile 2014'te yasa dışı ilhak edilen Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü'nde, dün bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu. Patlamada, 3 kişi hayatını kaybetmişti.