Gemlik Belediyesi’nin Ramazan ayının gelmesiyle yaşama geçirdiği sokak iftarları Doktor Ziya Kaya Mahallesi’nde başladı. İlk iftar yemeğine; Başkan Sertaslan, CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Cihan Palabıyık ve çok sayıda yurttaş katıldı.  

Başkan Sertaslan, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurgulayarak “Her Ramazan’da olduğu gibi, bu mübarek Ramazan ayında da sokak iftarları vesilesiyle hemşehrilerimizle buluşuyor ve soframızı paylaşıyoruz. Bu yıl ilk iftarımızı Doktor Ziya Kaya Mahalle’mizde gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizin iftar yemeğimize gösterdiği yoğun ilgi bizleri mutlu etti. Hava şartları imkan sağladığı sürece çeşitli mahallelerde kurduğumuz sofralarda vatandaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gemlik Belediyesi’nin Ömer Kahraman Hizmet Binası’nda bulunan aşevinde de Ramazan ayı dolayısıyla yoğun mesai sürüyor. Her gün üç çeşit yemek çıkaran aşevi yaklaşık 600 yurttaşa hizmet veriyor. Burada yapılan yemekleri ihtiyaç sahibi yurttaşlar evine götürebiliyor.