Haber: Hülya Kılınç

Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitim tartışmalarına dair ifade ettiği “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” şeklindeki açıklamasını eleştirerek “Utanç verici” dedi.

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi'nin, Saadet çatısı altında kurduğu Meclis Grubuna, Meclis Grup Başkanı olarak görevlendirilen Selçuk Özdağ'ı tebrik eden Nurten Onultmak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kız okulları açılabileceği yönündeki açıklaması ve ÇEDES projesi ile ilgili görüşlerini dile getirdi.  

“CUMHURİYET DEĞERLERİNDEN, DEMOKRASİDEN, LAİKLİKTEN VAZGEÇMEK DEMEKTİR”

Kız okullarının açılmasından bahsetmenin kabul edilemez olduğunu ifade eden Onultmak, “Haremlik ve selamlık bir eğitim sistemi dayatılmak istenmektedir. Cinsiyete dayalı ayrımcılığı normal hale getiren karma eğitimden vazgeçmek demek Cumhuriyetin değerlerinden, demokrasiden, laiklikten vazgeçmek demektir. Bugün geldiğimiz noktada kızların ayrı okullarda okumasını konuşmak ülkemiz adına utanç vericidir” dedi.

“KADINLARIN EVE HAPSEDİLMESİNİN YOLU AÇILMAK İSTENİYOR”

“Milli Eğitim Bakanı kız çocukları için ayrı okullar açmaktan bahsedeceğine kız çocuklarının neden eğitimin dışında kaldığını araştırıp çözüm bulmalıdır” diyen Başkan Onultmak şöyle devam etti:

“Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl yayımlanan verilerine göre 900 bin civarında kız öğrenci eğitim-öğretimin dışında, 600 bini aşkın kız öğrenci de açık öğretime kayıtlı. Eğitim hakkından yararlanamayan bu kızlarımız için acilen harekete geçilmelidir. Kızların karma eğitimden uzaklaştırılması, kadınların eve hapsedilmesinin yolunu açmaktır. Ne kızlarımızın ne kadınlarımızın evlere hapsedilmesine izin vermeyeceğiz.”

MEB'İN UYGULAMALARINA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi kapsamında okullara imam görevlendirilmesini de eleştiren Onultmak, bu tür uygulamaların Cumhuriyetin değerlerine zarar verdiği gibi toplumda huzursuzluğa neden olduğunu ifade etti.

Onultmak, öğrencilerin ve ülkenin geleceği için MEB'deki bu tür uygulamalara karşı hep birlikte mücadele edilmesi çağrısında bulundu.