Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi'nde "Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret" suçlamasıyla tutuklu bulunan gazeteci Alican Uludağ’ı ziyaret etti.
Haber kaynağı tarafından aktarılan bilgilere göre Özel, ziyaretin ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Uludağ'ın mevcut cezaevi koşullarına ve hukuki sürecine dair çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Uludağ'ın halen geçici koğuşta tutulduğunu kaydeden Özel, bu durum sebebiyle gazetecinin televizyon, gazete, kitap ve kantinden alışveriş yapma gibi temel haklarından mahrum bırakıldığını belirtti. Özel ayrıca, 10 kişilik kapasiteye sahip koğuşta 25 kişinin kaldığı bilgisini paylaştı. Gazetecinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda herhangi bir hakaret unsurunun bulunmadığını savunan Özel, tutukluluk kararının yetki bakımından da sorunlu olduğunu dile getirdi.
SİYASİLERİN ONA KESTİĞİ BİR CEZADIR
Alican Uludağ'ın gözaltına alınış biçimine ve yargılama sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, ayrıca şunları söyledi: "Buradan ceza alsa bile yatarı olmayan bir suçtan içeride tutulması siyasilerin ona kestiği bir cezadır. İki çocuğunun gözü önünde, rahatça kıyafet değiştirmesine bile izin verilmeden gözaltına alındı. Bu da iktidarın ondan duyduğu rahatsızlığı gösteriyor. Yattığı her gün Türkiye adına utanç verici bir durumdur."
Konuyla ilgili olarak Almanya’dan gelen açıklamaların Türkiye’nin yurt dışındaki imajına zarar verdiğini ifade eden Özel, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı. Uludağ’ın yaşadığı tüm zorlukların kendisini yıldırma maksatlı olduğunu değerlendirdiğini ve boyun eğmeyeceğini ifade ettiğini aktaran Özel; Ankara’da mesleğini icra ediş biçimine saygı duyulan, doğru haber yapan bir gazetecinin içeride geçirdiği her günün, halkın bağımsız bir kaynaktan doğru haber alma hakkının kısıtlandığı gün olduğunu kaydetti.



