Gazeteci Barış TerkoğluSuruç'ta 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’a AKP Genel Merkezi’nde uzlaşma teklifinde bulunulduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şenyaşarlar ile ilgilenmesi için Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdiğini söyleyen Terkoğlu, Şenyaşarlara yapılan teklifin aile tarafından ‘onursuz teklif’ denilerek reddedildiğini aktardı. Terkoğlu’nun yazısı şöyle:

‘İLK GÖRÜŞMEDE AİLEYİ DİNLEMİŞLER’ 

“Partide anlatılana göre, AKP Genel Başkanı Erdoğan, krizi çözmek üzere, genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi görevlendirmiş. Şenyaşar ailesi AKP Genel Merkezi’ne davet edilmiş. İlk görüşmede daha çok aileyi dinlemişler. Çözmek için niyet beyanında bulunmuşlar.

İkinci görüşme ise bambaşka bir ortamda gerçekleşmiş. Bu kez Özhaseki bir dosya ile onları karşılamış. Aileye bir teklif yapılmış. ‘Bu meseleyi bize bırakın, ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin’ diye başlayan konuşma bir pazarlığa dönüşmüş. AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşarların buluşarak barışması adımının ardından, Şenyaşar ailesinden tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılacağı sözü verilmiş. Hatta bir uzlaşma metni hazırlanmış.

ŞENYAŞAR AİLESİ, ‘ONURSUZ TEKLİF’ DİYEREK REDDETTİ

Ancak Şenyaşarlar, ‘onursuz teklif’ diyerek bunu reddetmişler. Kendilerinin tek beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylemişler. Kısacası ‘temiz sayfa’ niyetiyle başlayan görüşme, anlaşmazlıkla bitmiş.”