Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Ali Çelebi ve eşine 'daha çok çocuk yapmaları gerektiğini' söylerken ek olarak verdiği "Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" örneğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Erdoğan’a göre kadınların öncelikli görevi; evlenmek, anne olmak ve çocuk doğurmak. Kadınların iş hayatında, bürokraside, siyasette ve bilim dünyasında yer alması, annelikten sonra gelmeli. Sanat dünyası ve edebiyatta yer almasalar da olur. Mümkünse hiç olmasınlar" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

"Dikkat ederseniz Erdoğan, baba olmadıkları takdirde erkekleri yarım insan olarak değerlendirmiyor. Erkeklerin babalık görevi, sosyal hayatta yer almalarına engel değil diye düşünüyor.

Bu görüşün iki parmak ötesinde Taliban var. Taliban, Afganistan'da kız çocuklarına okulu ve kadınlara iş hayatını kapattı. Taliban için de 'Bu işin kariyeri çocuk doğurmak.'

Erdoğan, diyaloğun devamında 'PKK’nın 5-10-15 tane çocuğu var' diyor. PKK’da değil çoluk çocuk sahibi olmak, evlenmek bile yasak! Aşık olmak suç! Duygusal ilişkinin bedeli kurşuna dizilmek olabilir.

Çoluk çocuğa karışan tek bir PKK’lı var, o da TRT’nin ekrana çıkardığı Osman Öcalan. O da örgütten ayrıldıktan sonra evlendi. PKK, aşka bile karşı olduğuna göre Erdoğan, HDP’lileri PKK’lı gördüğünü ortaya koyuyor.

'KİMİ KÜRTLER BU SÖZLERDEN İNCİNDİ'

Ancak kimi Kürtler Erdoğan’ın bu sözlerinden incindi. Haksız sayılmazlar. Çünkü 1996’da bir Milli Güvenlik Kurulu raporunda Kürtlerin nüfus artış hızı ‘endişe kaynağı’ olarak gösterilmişti.

Erdoğan, MGK’nın ırkçı ve bölücü raporunu dillendiriyor. Ancak bu tutum, devletin Kürtleri PKK’dan ayrı tutan yaklaşımından farklılaşıyor. Erdoğan ya çoluk çocuk sahibi PKK’lıları açıklamalı ya da Kürtlerden özür dilemeli."

Yazının tamamı.