Gazete Duvar'da yaşanan ayrılık sürecinden olumsuz etkilenen editör ve muhabirler adına Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İşyeri Temsilcisi Neşe İdil'den tepki geldi. Yazarlar ile editör ve muhabirlerin durumunun farklı olduğuna dikkat çeken Gazete Duvar editörlerinden Neşe İdil, "Ne olduğunu bilmiyorum ama ben de istifa ediyorum" deme lükslerinin olmadığını söyledi.

"ÜÇ KİŞİ ARASINDA DÖNEN KAVGA..."

Duvar ve Duvar English'te halen çalışan editörler ve muhabirler olarak aldıkları tepkilere dikkat çeken gazeteci Neşe İdil, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstifa etmediğimiz için suçlandığımız yetmiyor, bir de üstüne üç kişi arasında dönen kavganın içeriğini "öğrenemediğimiz" için kötü gazeteci oluyoruz. Bu olayın başından beri karanlıkta yön bulmaya çalışan, her şeyi Twitter üzerinden takip etmeye mecbur bırakılan ve bu nedenle de en çok yıpranan editör ve muhabirleri suçlamak çok kolay."

gazete duvar tepki

"ARKA PLANDA ASIL İŞİ YAPANLARI ÜZMEYE HAKKINIZ YOK"

Gazete Duvar'ın TGS İşyeri Temsilcisi olduğunu hatırlatan Neşe İdil, isyanını şöyle sürdürdü: "Bu süreci sizin görmezden geldiğiniz emekçilerle çok yakın temasta geçiriyorum. Burada yaptığınız her bir 'Duvar bitti, artık okunmaz, bir daha bakmam' yorumları içeride çalışmaya devam eden ya da devam etmek zorunda olanlara kötülüktür. Yazarlarların editörler ve muhabirlerle durumu aynı değildir ve hiçbir zaman da olmamıştır. Bir gazetenin yüzleri köşe yazarları olabilir, bu da normaldir, ancak arka planda asıl işi yapanları üzmeye, 'Benden sonrası tufan' demeye hiç hakkınız yok. İki gündür devam eden bu sorumsuz davranışlara karşı susmayı epeyce denedim ama hadsizleşmenin de bir lüzumu yok. Kimse sebebini bilmediği, önünü göremediği bir ortamda kararlar almak zorunda değil. Biraz saygı, tüm istenilen bu."