Erzurum Aziziye'de güvercin beslediği kulübede ölü bulunan Ayhan Avcı cinayetinde tutuklu eşten mahkemeye mektup geldi.

Eşinin fuhuşa zorladığını iddia eden ifadeler de veren Gürcistanlı Padına Avcı, cinayetin senet anlaşmazlığı nedeniyle işlendiğini söyledi.

Ayhan Avcı, Öldürüldüğü Güvercin Kulübesinde

Fahrullah Özdemir ile birlikte cinayetten tutuklanan Padına Avcı'nın Erzurum 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği mektubu şöyle:
"Sabah Ayhan, Fahrullah ve ben ekmek için Erzurum'dan tohumları alıp Fahrullah'ın arabasıyla tarlaya gittik. Fahrullah eşime, 'Ben sana o kadar para verdim, hala benim senetlerimi vermiyorsun' dedi. Eşim de 'Vermiyorum abi, borcunun tamamını öde, vereyim' dedi. Fahrullah, Ayhan'a, 'ben sana borcumu fazlasıyla ödedim. Her gün seni buraya getiriyorum. Aracım yakıt harcıyor. Size sigara alıyorum. Her şeyinizde sizin yanınızda oldum' dedi. Eşimin ağzı çok küfürlüydü. Bunlar karşılıklı birbirlerine küfretmeye başladılar. Eşim bana, 'Sen çık dışarıya biz ağır küfürler ediyoruz' dedi. Çıktıktan 15- 20 dakika sonra tekrar geldiğimde eşim yerde yatıyordu. Fahrullah başında elinde kürekle duruyordu. Kürek ve Fahrullah'ın kıyafetleri kanlıydı. Fahrullah beni kemerle bağladı. Yarım saat bağlı kaldım. Fahrullah beni eve götürdü, gece de gelip ayrıldığım eşimden olan çocuğumu ve beni öldürmekle tehdit etti. Sabah tarlada buluştuğumuzda eşimi kulübede ölü bulduğumuzu söylememi istedi ve ben de bu şekilde ifade verdim."

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDALAR

Tutuklular Padına Avcı ve Fahrullah Özdemir, ilk kez hakim karşısına çıktı. Avcı, mahkemede mektubunu yineledi. Özdemir'in de Avcı'nın mektubunu doğrulayan ifade vermesi dikkat çekti.

İlk ifadesini değiştiren Özdemir, Ayhan Avcı'nın elinde dana ve araba alımında adına düzenlenmiş senetler olduğunu belirtti. Özdemir şunları dile getirdi:

“Kulübede otururken senetlerden dolayı tartışmaya başladık. Ayhan elinde bıçakla yakamdan tuttu, küfretti ve bıçağı boğazıma dayadı. Ben de önce elime geçirdiğim traktörün çeki demiri ile sonra da keserle vurdum. Sersemleşti ve yere düştü. Eşi de geldi ve ona küfrederek 'Ha işte layığını buldun' dedi. Ben Ayhan'a Padına'nın vurduğunu görmedim. Ama elinde kürekle Ayhan'a küfürler ettiğini gördüm. Ben oradan ayrılıp, tarlama gittim. İki saat sonra tekrar geri geldim. Padına'ya ne oldu diye sordum. O da 'O ölür' dedi. Ambulans çağırmadık, Padına 'Biz bunu bırakıp gidelim' dedi. Traktörle ılıcaya kadar gittik. Oradan taksiyle şehre döndük. Padına ile biz geldiğimizde böyle gördük diye yalan ifade vermek üzere sözleştik."

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Erzurum'un Aziziye ilçesinde yaşayan Padına Avcı, 11 Haziran 2023’te bir yıldır evli olduğu Ayhan Avcı'yı tarladaki kulübede kanlar içinde bulduğunu iddia etmiş ve Fahrullah Özdemir  ile jandarmaya durumu bildirmişti.

Yapılan incelemede Ayhan Avcı'nın keskin bir alet ile öldürüldüğü tespit edilmişti.

Padına Avcı ile Fahrullah Özdemir, gözaltına alınmıştı.

Padına Avcı, ilk ifadesinde ”Eşim Ayhan ve onun arkadaşı Fahrullah Özdemir ile akşam saatlerinde tarladan Aziziye ilçesine gidiyorduk. Ayhan, telefonda bilmediğimiz birisi ile alacak verecek meselesi yüzünden tartışıyordu. Ilıca Mahallesi'ne vardığımızda eşim, 'Siz gidin, bu meseleyi halledip, geleceğim' diyerek otomobilden indi. Sabah, Fahrullah Özdemir'i arayarak, Ayhan'ın gece eve gelmediğini söyledim. Onunla güvercin beslediği kulübeye bakmak istedik. Kulübenin kapısını açtığımızda eşim Ayhan, hareketsiz bir şekilde yerde yatıyordu. Bunun üzerine biz de durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdik" demişti.

“PADINA BANA SARILDI, OLAY YERİNDEN AYRILDIK”

İlk ifadesinde Padına Avcı ile benzer ifade veren Özdemir, ise olaydan iki gün sonra verdiği ifadesinde, olay günü saat 09.00 sıralarında kendisine ait otomobille Padına Avcı ve Ayhan Avcı ile tarlaların bulunduğu alana gittiklerini, 2 saat sonra çiftin kendisini arayarak, çay içmeye davet ettiklerini belirtti.

Tarlaya gitttikten sonra Padına Avcı'nın eşi Ayhan'ın kendisini 1500 TL karşılığında başka bir erkeğe pazarladığını söylemesi üzerine tartıştıklarını söyleyen Özdemir, "Padına'nın fuhuş yaptığını başkalarından da duymuştum. Ayhan'a bu yüzden 'Şerefsiz' dedim. Bıçakla üzerime saldırdı. Yakamdan tutarak, bana küfür ve hakarette bulundu. Bu sırada traktör ve römorku birbirine bağlayan başı topuzlu demir aparatı, Ayhan Avcı'nın kafasına vurdum. Padına Avcı da kürekle Ayhan Avcı'nın kafasına vurdu. Ben de keserin kesici olmayan arka kısmı ile kafasına 1 kez vurdu. Ayhan, bu darbeden sonra yere düştü. Halen canlı ve hareketliydi. Elini başının arkasına attı sonra ben odadan çıktım. Padına içerde kalarak, keserle Ayhan'a vurmaya devam etti. Sonra da odadan çıkarak bana sarıldı. 

Olay yerinden ayrıldık ve Ilıca'ya gittik. Burada traktörü bırakıp, taksi ile Erzurum'a döndük. Padına'yı evine bıraktım. Padına gece beni arayarak, 'Sakın biz vurduk, öldürdük demeyelim. Sabah birlikte bostana geldik, çalıştık, sonrasında işimizi bitirdik ve Ayhan Avcı'yı Ilıca'ya bıraktık' şeklinde ağız birliği yaparak bu şekilde olayı anlatalım' diye anlaştık.

Sabah Ilıca'ya gelip, traktörü alıp, olay mahalline gittim. Padına da bir taksi ile olay mahalline geldi. Birlikte kulübeye girdik. Avcı, kanlar içinde yerde yatıyordu. 112'yi aramak istedim fakat Padına engel olmaya çalıştı. 'Plan yapalım, söylemeyelim' şeklinde sözler söylüyordu. Gizlice 112'yi arayarak ihbarda bulundum." demişti.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede,  Padına Avcı’ya 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Fahrullah Özdemir’e 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istenmişti.