EMEK DÜNYASI

Finans Merkezi şantiyesinde çalışan işçilerin eylem kararı patronlara geri adım attırdı

Rönesans Holding ve Nisa Elektrik, Finans Merkezi şantiyesinde sendikaların eylem kararı almasının ardından işçilerin eksik ücretleri yatırdı. DİSK Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, "İnşaat işçileri en temel haklarını bile mücadele etmeden alamıyor" dedi.

Abone Ol

Haber: Fatoş Erdoğan

Finans Merkezi şantiyesinde çalışan işçilerin haklarının,  Rönesans Holding ve Nisa Elektrik tarafından gasp edilmesine karşı İnşaat-İş Sendikası ve DİSK Dev Yapı-İş eylem kararı aldı. 

Şantiye önündeki eylem başlamadan şirket yöneticileri ile yapılan görüşmeler sonucunda işçilerin eksik ücretleri yatırıldı.

"EN TEMEL HAKLARIMIZI BİLE MÜCADELE ETMEDEN ALAMIYORUZ"

Şantiye önünde DİSK Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, açıklama yaptı.

İnşaat işçilerinin en temel haklarının bile mücadele etmeden alamadıklarını ifade eden Karabulut, şöyle konuştu:

“Arkadaşlarımızın ücretleri eksik yatırılmıştı. Bugün burada eylem gerçekleştirecektik. Eylem adı geçtikten sonra yatırılacağı söylendi. Şantiye önüne geldiğimizde arkadaşlarımızın hak edişleri yatırıldı. Bir kazanımla eylemimiz başlamadan sonlandırıldı. Bu noktada inşaat işçilerinin hakları sendikanın adı geçtikten hemen sonra yatırıldı. Haklarımızı almak için, haklarımızı gasp ettirmemek için sendikalı olalım mücadele edelim.”