Annesiyle adalet mücadelesini sürdüren Ferit Şenyaşar, dünkü duruşmada tanıkların dinlenmesi talebinin kabul edilmesinin olumlu olduğunu belirterek, tutuklu kardeşinin tahliyesi gerçekleşene kadar adliye önünden ayrılmayacaklarını vurguladı. 

Suruç'ta 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 681'inci gününde. Pirsûs ilçesindeki evinden Urfa Adliyesi önüne gelen aile, nöbetine devam etti.

Ferit Şenyşar, 2'si tutuklu 19 kişinin Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı "Hastane Katliamı" davasının dün görülen ilk duruşmasına dair Mezopotamya Ajansı'na konuştu. 

İDDİANAME FAİLLERİ AKLIYOR

Taleplerinden birinin Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşanan katliama dair yargılamanın başlatılması ve tutuklu kardeşi Fadıl Şenyaşar'ın tahliye edilmesi olduğunu hatırlatan Şenyaşar, açılan davanın ilk duruşmasının dün görüldüğünü söyledi. Şenyaşar, duruşmaya ilişkin ise şunları söyledi: “İddianame Urfa'da hazırlandı ve iddianame failleri, sanıkları aklamaya yöneliktir. Tanıkların ifadelerine göre de orada bir insanlık suçu işlenmiştir ama kimsenin adı geçmiyor" diye belirtti. 

Dün görülen duruşmaya Türkiye Barolar Birliği (TBB), hukuk örgütleri ve bölge baro başkanlarının yönetimleriyle birlikte katıldığını belirten Şenyaşar, siyasi parti temsilcilerinin de gözlemci olarak katıldığını hatırlattı. Davadaki en büyük gelişmenin 4 buçuk yıl sonra açılan davaya Sağlık Bakanlığı'nın da taraf olması olduğunu ifade eden Şenyaşar, "Sağlık Bakanlığı yetkilileri duruşmada yanımızda oturdu. Hastane içinde yapılan tahribat, hastane içindeki ambulans görüntülerinde camların parke taşlarıyla kırılmasıyla ilgili şikayette bulundular. Sağlık Bakanlığı ilk defa davaya taraf oldu, bu bizim için umut verici bir gelişmedir." 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE DOKTORLAR DİNLENECEK 

Yargılamayı yapan heyetin adalete olan inançlarını bir nebze de olsa arttırdığını dile getiren Şenyaşar, "Hastane katliamı ile ilgili bütün sağlık çalışanları ve doktorların önümüzdeki duruşmada dinlenmesine dair talebimiz kabul edildi. Bunun yanında heyete hukuki olarak bir şeyler yapmak istediğini bize sezdirdi. Buda adalete olan inancımızı arttırdı. Tabi ki iddianamenin içi boş olduğu için bununla ilgili Sağlık Bakanlığı'na, emniyet müdürlüğüne ve hastane başhekimine yazışmalarda bulundu. Hastanedeki güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili emniyetten rapor istendi. İnanıyoruz ki kamera kayıtları bir gün ortaya çıkacak. Bu kayıtlar çalınmamıştır çünkü hastanede bu katliam yapılırken yüzlerce kolluk kuvveti vardı" ifadelerini kullandı. 

‘ADALETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Umutlu olduklarını söyleyen Şenyaşar, şöyle devam etti: "Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz. İkinci talebimiz kabul edilmeyene kadar da adliye önünden ayrılmayacağız. Eğer tutuklu kardeşimiz de serbest bırakılırsa nöbeti sonlandırıp, hukuki süreci avukatlarımızla beraber devam ettireceğiz."