Haber: Esma Demir

Düşük zamlara, teminatsız iş koşullarına ve işten çıkarmalara karşı 9 Ağustos'tan bugüne Tunceli’de mücadele başlatan Tunceli Enerji-Sen üyesi FEDAŞ emekçileri, eylemin 50. gününde de Sanat Sokağı'nda toplandı.

fedaş işçileri

FEDAŞ işçilerinin "Çalışırken ölmek istemiyoruz." çağrısıyla çıktıkları bu yolda 32 işçi tazminatsız işten çıkarıldı. Enerji işçilerinin 50. gününde gerçekleşen eylemde de YSP Milletvekili Ayten Kordu, Eski Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin, Dev Sağlık İş Genel Başkanı Doğan Halis ve Enerji SEN Genel Sekreteri Süleyman Keskin açıklamalar yaptı.

photo1695841536 (2)

Süleyman Keskin enerji emekçilerinin yaşadıkları sorun üzerine dün Tunceli'ye gelen AKSA Holding Yöneticileri ile yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç alamadıklarını belirtti.

"Bu tutum müzakere hukukuna da ahlakına da aykırıdır."

İşten çıkarılan FEDAŞ emekçileri çalışma koşullarının iyileştirilmesi, bu ekonomik darboğazda eriyen ücretlerinin tazmin edilmesi yönünde açıklamalar yapıp; uzlaşamadıkları ve yetkililerle görüşemedikleri müddetçe mücadelerini sürdüreceklerini basın açıklamasından sonra kendi yaptıkları bir şarkı ile aktardılar:
"Hak kavgası veriyor enerji işçileri, umudu simgeliyor."