Oyuncu Ezgi Mola hakkında cinsel saldırı faili Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Oyuncu Ezgi Mola hakkında, geçen yıl Batman'da İpek Er'i cinsel saldırıya maruz bırakıp intihara sürüklediği suçlamasıyla yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak Mola'nın 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Ezgi Mola, cinsel saldırı olayının kamuoyuna yansımasını ardından, 20 Ağustos 2020 tarihinde sosyal medya hesabından, "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin" paylaşımında bulunmuştu. Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola'nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Mola hakkında "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, Ankara 31'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.

SOSYAL MEDYADA DESTEK

Ezgi Mola hakkında Musa Orhan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmesinin ardından Twitter'da "#YalnızDeğilsinEzgiMola" etiketi Türkiye gündeminin üst sıralarına yükseldi. Sosyal medya kullanıcıları Mola hakkında dava açılmasına tepki gösterdi ve destek paylaşımlarında bulundu.