Haber: Nurettin Aldemir

Dün Eskişehir, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş’ı ağırladı. Sıhhiye meydanında 14.30’da başlayan mitingin ilk konuşmacısı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Yaklaşık 50 bin yurttaşın katıldığı mitingde Büyükerşen’den sonra, önce Yavaş daha sonra Kılıçdaroğlu halka seslendi. Mitingin en coşkulu sloganı “birleşe birleşe kanacağız” oldu. Yavaş ve Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından derlenen özet ifadeler şöyle:

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ADAYI MANSUR YAVAŞ:

Konuşmasına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e hitapla “Avrupa kenti yarattığınız için teşekkür ederim” diye başlayan Mansur Yavaş özetle şunları söyledi:

Ankara’yı yönetemezler dediler, bıraktıkları 5 milyar borcu ödedik. Yardım kültürünü oy için kullanıyorlar; Ankara’da 60 bin çocuğumuza ücretsiz eğitim imkânı sağladık; 16 bin öğrenciye ücretsiz servis imkânı sağladık. Doğalgaz ve et alınması için maddi destek sağlıyoruz. Kimseyi rencide etmeden, kimseye fark ettirmeden. Dünya Başkent Belediyeleri Başkanı seçildim.

Bunlara göre seçime girmek serbest, seçim kazanmak yasak; kaybedeceklerini anladıkları zaman her türlü yalanı, iftirayı söylemekten geri durmuyorlar. TOGG, İHA, SİHA, Anadolu Gemisi diyorlar sanki ceplerinden çıktı bunları parası; bunlar milletin parasıyla imal edildi.

Nefret, korku siyaseti bitecek; bunların söylediklerine deli olan inanmaz (yuhalamalar); yuhalamayın, kahkaha atın sadece (gülüşmeler). Nefret siyasetinden, düşmanlıktan, azarlanmaktan bıktık. Bunların söylediği her şey yalan bu seçimleri aldığımızda daha iyi şeyler yaparız. İyi Müslüman yalan söylemez; hakaret etmez; ağzından bal damlar.

Mülteciler, enflasyon, pahalılık her şeyden önce bu iktidar ülkemiz için beka sorunu oldu. Gençler iş beğenmiyormuş; gençler Türkiye’de emeğinin karşılığını alamıyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU:

Mansur Yavaş’tan sonra kürsü kullanan Kılıçdaroğlu da Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e “hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim” diye söze başladı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından özet ifadeler şöyle:

Hiç merak etmeyin Türkiye’yi barıştıracağız; kucaklaştıracağız. Umutsuzluğu bitireceğiz. Milletin parasını çalanlardan, o paraları son kuruşuna kadar alacağım.

İsrail’in Kuran okuyor diye gözaltına aldığı vatandaş derhal serbest bırakılmalıdır. Kuran okuyorsa yapılması gereken gözaltına almak değil; saygıyla dinlemek olmalıdır.

Eskişehir’de 44.648 genç ilk kez sandığa gidecek. Gençler sizlere sesleniyorum; buradan tüm ülke gençlerine sesleniyorum: Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla sizler değiştirebilirsiniz. Değiştirin, dünya sizi konuşsun.

Eleştiri kadar değerli bir şey yoktur. Siyasetçi eleştiriyi olgunlukla karşılamalıdır. Seçimi kazandığımızda beni eleştirenlere bir şey olmayacak.

Seçimi birinci turda bitireceğiz; birleşe birleşe kazanmalıyız. Acilen ortaklaşmalıyız; mutlulukları büyütmeliyiz.

Bu ülkede saman, et, buğday, soğan, patates sorunu var mıydı? Eti, buğdayı, samanı dışarıdan alıyoruz. Tarım stratejik bir sektördür. Çiftçiyi toprağa küstürürsen fakirleşirsin.

Bu düzen harami düzenidir; değiştireceğiz. Ne ezen ne ezilen; hakça bir düzen olsun istiyoruz. Beşli çetelere hizmet edenleri alıp yerine halka hizmet edenleri getirmelisiniz.

TOKİ kira sorununu çözmek için, dar gelirliler içindi; lüks yapılar yapar oldu. TOKİ yeni dönemde lüks konutlar yapmayacak; dar gelirlileri ev sahibi yapacak.

Suriyeli kardeşlerimizi ırkçılık yapmadan iki yıl içinde ülkelerine onurlu bir şekilde göndereceğiz. AB finansmanıyla onların evlerini, okullarını, hastanelerini yaptıracağız. Bizim insanlarımız yapacak.

Üç yüz milyar dolar girecek bu ülkeye, anlaşmasını yaptık; stratejik, katma değeri yüksek alanlara yatırım yapacağız. Ülke dışına çıkan gençlerimizi yeniden ülkemize döndüreceğiz.