Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AKP’nin Avrupa’da alternatif bir MİT kurduğunu ve başta Muhsin Yazıcıoğlu çevresi olmak üzere üye aradığını söyledi. Halk TV’de İpek Özbey’in sunduğu Sansürsüz programına katılan Özdağ, konuya ilişkin tanıklığını şu ifadelerle açıkladı:

“Milletvekiliydim, Avrupa’ya gitmiştim. Ben milliyetçi bir gelenekten geliyorum, Muhsin Yazıcıoğlu ile siyaset yaptım. Arkadaşlarım beni buldular ve şunu söylemişlerdi. ‘Burada birileri geliyor, AK Parti’nin bazı yetkilileri, alternatif MİT oluşturmak istiyorlar. Bizi o MİT’e almak istiyorlar’ demişlerdi.

‘ALTERNATİF MİT’E KİMLİK VERMEYİN, ÜYE OLMAYIN’

Ben de onlara demiştim ki, bak geçmişte bazı yapılar burada holdingler kurdular.Türkiye Cumhuriyeti devleti tırnak içinde ‘kâfir bir devlettir’ diyorlardı. ‘Buraya vergi verilmez’ diye sizlerden para topluyorlardı. O zaman da bana sormuştunuz, ‘sakın bu işlere ailet olmayın, bunlar kirli işlerdir. Almanya’da Avusturya’da yüzde 3, 4; en fazla yüzde beş kar var. Size yüzde 30 veriyorlar, bu muvazaalı iştir, hülleli iştir, sakın bunlara heves etmeyin’ demiştim, uyarmıştım, çoğunuz uymuştunuz. Sakın siz alternatif bir MİT kurmak istiyoruz diyenlere de kimliklerinizi vermeyin. Buralara üye olmayın. Alternatif bir MİT’in de biz bir parçasıyız demeyin. Türkiye’nin MİT’i bellidir, milli istihbarat teşkilatı vardır.”

‘TÜRKİYE’Yİ ARTIK DARÜL YAĞMA GÖRÜYORLAR’

AKP’nin girişimlerini devleti ele geçirme faaliyeti olarak gördüğünü söyleyen Özdağ, “Devleti ele geçirme çalışması. Türkiye’ye ‘darül harp’ diye bakıyorlar. Devletin bir kısmını ele geçirdikten sonra da burası ‘darül yağmadır; yağma yapalım, bir daha da bu ülkeyi elden bırakmayalım’ gibi işler içinde olmak istiyorlar.

‘KİM PARTİ DEVLETİNE YANDAŞLIK YAPIYORSA…’

Türkiye’nin bir temiz eller operasyonuna ihtiyacı olduğunu öne süren eski AKP milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Rövanşist duygularla gelmeyeceğiz. Amacımız kesinlikle bir devri sabık yaratmak değil, Türkiye’de kim bir yanlış yapıyorsa özgür bir yargı, objektif bir yargı gereğini yapsın diye geliyoruz. O zaman Meclis’te kurulacak araştırma ve soruşturma komisyonları da gereğini yapsın diye geliyoruz. Kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan bürakratların hepsini ilzam etmiyoruz. Bugün kim parti devletine yandaşlık yapıyorsa, hukuksuzluk yapıyorsa onları kast ediyoruz.” dedi.