Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Antalya'da bir araya geldi.

T24'te yer alan habere göre, dünya liderlerinin bir araya geldiği Antalya Diplomasi Forumu, Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre ve Fuar Merkezi'nde başladı. Bu sene beşincisi düzenlenen 17-19 Nisan tarihleri arasındaki etkinliğe 150'den fazla ülkeden 20'yi aşkın devlet ve hükümet başkanı ve 40'tan fazla dışişleri bakanı katılacak.

Dikkat çeken liderler arasında Pakistan Dışişleri Bakanı Şahbaz Şerif, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov gibi isimler de var. Bu yıl "Yarını Tasarlarken Belirsizliklerle Baş Etmek" temasıyla toplanan forumda liderler, Ortadoğu'daki savaş, Hürmüz Boğazı'ndan geçişler ve İran limanlarına yönelik abluka gibi konuları da ele alacak.