Maraş Pazarcık merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem birçok bölgede yıkımlara neden oldu. Kahramanmaraş, :Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Adana'da etkili olan depremde can kayıpları saatler geçtikçe artıyor. Açıklanan son bilançoya göre, can kaybı 6 bine yaklaştı, yaralı sayısı da 35 bine çıktı. Depremin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya olan Adıyaman’da halk arama kurtarma çalışmalarının yapılmamasına tepki gösterdi.
 
BİR KENT YOK OLDU
 
Adıyaman’da bulunan bir enkazın önünde bekleyen halk, “Adıyaman’ın A’sı kalmadı. Merkezde 80-90 bin ölümüz var. Adıyaman'ın yüzde 90'ı yerle bir olmuş durumda. Hükümet, devlet, elektrik, su, doğalgaz, ekmek yok. Halkımız aç, perişan, cenazelerimizi çıkaramıyoruz. Çalışma yok kendi imkanlarımızla cenazelerimizi çıkarmaya çalışıyoruz” diye isyan etti.
 
GAZETECİLER MİKROFON UZATMIYOR
 
Ağabeyi, eşi ile yeğenlerinin enkazın altında olduğunu belirten başka bir yurttaş, alanda bekleyen gazetecilerin onlara mikrofon uzatmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kimseye ulaşamıyoruz. Söylüyoruz ama arkadaşlar çekmiyor. Adamlar reklam yapmaya gelmiş. Jeneratör istiyoruz yok. AFAD nerede?” 
 
‘DEVLET BİTMİŞ'
 
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 22 yıldır oy verdiğini belirten bir yurttaş da şunları kaydetti: “Çok güvendik, ‘Çok güçlü bir liderimiz, çok güçlü bir ülkemiz var' dedik. Bugün devletimizin ne kadar güçlü olduğunu gördük. Hepsi riyakâr, üçkağıtçıymış. Bir daha onlara oy verenin Allah bin belasını versin. Meselemiz oy değil, meselemiz devlet. Devletimiz zayıfmış. Bize çok güçlü gösterdiler. Yazıklar olsun! Bize devleti çok güçlü gösterdiler, hiç güçlü değilmişiz. Biz halk olarak güçlüyüz, soğuktan donsak da kaldıracağız bu işi ama bizim devletimiz güçsüzmüş, bitmiş.”
 
‘MİLLETVEKİLLERİ, VALİ NEREDE?’
 
Yas ilan edilmesine ve bayrakların yarıya indirilmesine tepki gösteren yurttaşlar, “Milletin cenazesi nerede? Bayrağı, yası ne yapayım! Kızılelma’da ne işin var? Bütün Türkiye'yi buraya çağır. Güneydoğu gitti! Bir memleket yok oldu. Kimsenin içine gireceği bir tane ev yok. 30 kişi bir odada kalıyoruz. Cenazelerimiz altta kaldı. Nerede bu milletvekilleri?  Bu duruma rağmen hiçbir milletvekilimiz ortada yok. Adıyaman Valisi nerede?” diyerek tepkilerini dile getirdi.
 
‘ÇEVİRMEDİĞİM KEPÇE KALMADI’
 
Enkazın önünde bekleyen bir kadın, gözü yaşlı bir şekilde “Dünden beri çevirmediğim kepçe kalmadı. Hiçbir yetkiliye ulaşamadık. İki çocuğum enkazın altında” dedi.