CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, deprem bölgesi Malatya’da besicilik yapan depremzedelerle bir araya geldi. Bir depremzede, Altay’a, “Ahır çöktü, 17’nci gün üç tanesi canlı çıktı. Eğer birinci, ikinci gün müdahale olsaydı, sahada tarım ve hayvancılık ile uğraşan birileri olsaydı bu hayvanların çoğu sağ çıkacaktı” diye dert yandı. Altay, depremin 19’uncu gününde enkazdan canlı olarak çıkarılan koyunu, depremzede köylüye destek olmak için satın aldı.

Engin Altay, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’yı ziyaret etti. Altay, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Polat Mahallesi’nde besicilik yapan depremzedelerle bugün bir araya geldi.

Depremlerin 19’uncu gününde bir koyununu enkaz altından canlı çıkan depremzede köylü, Altay’a, “Koyun, ineğin yanında bağlıydı. Ahırın altında saklanmış 19 gün. Horozumuz vardı, üç gün sonra enkazdan çıktı” dedi. Altay depremzedeye “Bunu kesmeyin” deyince depremzede köylü, “Nasıl kıyalım da keselim” diye karşılık verdi.

Koyunun sağlık durumuna ilişkin bilgi veren veteriner ise “Susuz kaldığı için yorulmuş ve yıpranmış gibi gözüküyor. Ilık suyun içine tuz ve şeker koyduk, serum niyetine. Saatte birçok, az miktarda verdikçe kendini toparlayacaktır. Genel durumu iyi” dedi.

Altay, koyunun sahibine, “Sen bunu bana sat, ama besle” teklifinde bulundu. Malatyalı depremzede ise Altay’ın teklifini kabul etti.

Başka bir Malatyalı yurttaş ise Altay’a, “Ahır çöktü, 17’nci gün üç tanesi canlı çıktı. Eğer birinci, ikinci gün müdahale olsaydı, sahada tarım ve hayvancılık ile uğraşan birileri olsaydı bu hayvanların çoğu sağ çıkacaktı” dedi.