Haber: Asya Yaşarikiz

Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde engelli işçi kadrosunda çalışan Veysi Çakır, 21 Haziran'da Sağlık Bakanlığı Üst Disiplin Kurulu kararı ile işinden çıkarıldı. Yüzde 62 oranında engelli olan 50 yaşındaki Veysi Çakır, asıl mesleği muhasebecilik olmasına karşın 2017 yılında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nde hizmetli kadrosunda işe alınmıştı. Beş çocuk babası Veysi Çakır, geçici görevlendirme ile başlayıp işten çıkarılması ile son bulan olayları gazetemize anlattı.

FARKLI İLÇELERE GÖNDERİLDİ

Asıl kadrosunun Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde olduğunu ve Seferihisar’da ikamet ettiğini anlatan Veysi Çakır, kadrosu Karabağlar’da olmasına rağmen sürekli olarak geçici görevlendirmelerle Konak, Karabağlar, Urla ve Seferihisar ilçelere gönderildiğini anlattı. Son olarak Urla Devlet Hastanesi’nde çalışırken yine geçici görevle Konak ilçesine gönderildiğini söyleyen Çakır, kadrosunun bulunduğu Karabağlar’da görevlendirme talebinin ise dikkate alınmadığını aktardı. Müdürlerinin "Merak etme, işe Konak’ta başla, yakında Karabağlar’a alınacaksın” dediğini söyleyen Veysi Çakır, müdürlerinin bilgisi olmasına rağmen "3 gün işe gelmediği" gerekçesiyle hakkında tutanak tutulduğunu belirtti. Çakır yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çocuğumun yaşadığı bir sorun nedeniyle Konak’taki işime 3 gün gidemedim. Bu yüzden bana hakkımda tutanak tutulduğu söylendi. Ancak o ay maaşım 30 gün üzerinden yatırıldı. Tutanak tutulduysa neden 27 günlük değil de 30 günlük maaş aldım? İl Disiplin Kurulu beni Sağlık Bakanlığı Merkez Disiplin Komitesine göndermiş. Sonra da işime son verildi."

"MOBBİNG YAŞADIM, MAĞDUR EDİLDİM”

Mobbing yaşadığını ve farklı ilçelere gönderildiğini dile getiren Veysi Çakır, "Engelliyim, Seferihisar’da oturuyorum ve evime yakın lokasyonda istihdam istedim. Engelli olmama rağmen gece vardiyası bile yazıldı. Çocuğum bir travma geçirdi bunu mazeret sundum, ama kabul etmediler. Beni sürdükleri yere tekrar göndermeleri bir mobbingtir, kıyımdır. Üzerimde baskı kurdular ve beni mağdur ettiler" diye konuştu. Konak’a gönderilmesini büyük bir hayal kırıklığı olarak niteleyen Çakır şunları söyledi: "Seferihisar’da çalışmak istediğimi beyan ettiğim dilekçemi aldılar. Seferihisar’ın olmadığını söyleyip Karabağlar’a gideceksin dediler. Madem benim asli yerim Karabağlar ise beni neden sürgün edildiğim yere Konak’a gönderdiler? Bunlar psikolojik baskıdır."

“İŞİME GERİ DÖNMEK İSTİYORUM”

Veysi Çakır, haklarını geri almak için mahkemeye başvurduğunu ve bu süreçte kendisine Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nin hukuki destek verdiğini dile getirdi. Talebinin işine geri dönmek olduğunu söyleyen Çakır, "İşime geri dönmek ve mesleğim olan muhasebeciliği yapmak istiyorum. Ağır hizmeti kaldıramıyorum, destek hizmetlerinde çalışmak istiyorum. 5 çocuk babasıyım ve kiracıyım. Aileme bakmak zorundayım.  Bu olaya duyarlılık gösterilmesini talep ediyorum" dedi.