ANKARA (AA) - Enerjisa Üretim, elektrik, doğal gaz, çevresel ürünler ticareti ve müşteri çözümleri alanlarında faaliyet gösteren şirketi Enerjisa Commodities ile Energy Trading Central & South Easern Europe (ETCSEE) etkinliğinin platinum sponsoru oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Avrupa, Doğu ve Güneydoğu Avrupa'da elektrik ticareti yapan Enerjisa Commodities, Viyana'da düzenlenen ETCSEE etkinliğinin platinum sponsoru oldu.

Enerjisa Commodities Yönetici Direktörü Yusuf İlimsever, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Enerjisa Commodities ile 5 yıl içerisinde 15 Avrupa ülkesinin enerji piyasalarında aktif olmayı planlıyoruz. Ayrıca, halihazırda güçlü olduğumuz Türkiye ve Güney Doğu Avrupa enerji piyasalarının yanı sıra global çevresel ürünler piyasalarında da büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Kültürümüzün merkezinde yer alan insanımız ve gelecek odaklı vizyonumuz ile fark yaratarak her alanda paydaşlarımıza değer katmak ve enerjinin yeşil dönüşümüne öncülük etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

South Eastern European Gas Market panelinde konuşan Enerjisa Commodities Gaz Ticareti ve Oluşumu Başkanı Sefa Furkan Gül de "Bölgesel enerji güvenliği için çok daha iyi ilişkiler kurmaya kararlıyız. Türkiye'yi, bölgenin istikrarı ve enerji güvenliği için önemli bir aktör olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Enerjisa Commodities, Avrupa'da enerji ticaretinde güç kazanmak için bölgedeki rekabetçi enerji piyasalarını ve ikili anlaşma imkanlarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Ayrıca, şirket Avrupa Birliği enerji politikalarına uyum sağlayarak stratejik ortaklıklar kurmayı ve yerel pazarlara entegre olmayı hedefliyor. Enerjisa Commodities'in Avrupa'ya odaklanarak küresel enerji ticaretinde güçlenmesi, şirketin büyüme potansiyelini artırırken aynı zamanda sürdürülebilir enerji dönüşümüne katkıda bulunmayı da amaçlıyor.

Enerjisa Commodities, enerji sektöründe küresel ölçekte başarı hikayelerine imza atmaya devam ederken, stratejik hedeflerine yönelik adımlar atmaya devam ediyor