Haber: Belgizar Abiri Şimşek

Türkiye’nin kader seçimlerine sayılı günler kala 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Malatya’da emekçiler taleplerini haykıracaklar. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Malatya Şube Sekreteri Hüseyin İspir, deprem bölgesinden, emekçinin sesinin bu yıl seçimlerden önce yükseleceğini ve bu sese kulak verilmesi gerektiğini belirtti.

6 Şubat depremlerinde derin yaralar alan Malatya’da, işçinin ve emekçinin talepleri bu yıl Abdullah Gül Parkı’nda yükselecek. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün depremin yıkıcı, yok edici tüm unsurlarına rağmen etkinlik bazında yapılacağını kaydeden KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Sekreteri Hüseyin İspir, tüm halkı katılıma davet ederek; iktidara talip tüm siyasi partilere önemli mesajlar vereceklerini kaydetti. Malatya Emek ve Demokrasi Platformu ev sahipliğinde yapılacak olan 1 Mayıs etkinliğinde yoksulluğa, yolsuzluğa, işsizliğe ‘Dur’ denilecek.

“TÜM TOPLUMUN SORUNLARINI HAYKIRMASI GEREKİYOR”

Depremden sonra Malatya’da kitlesel anlamda ciddi göçler olduğunu ve bu yüzden katılımın önceki yıllara göre daha az olacağını belirten İspir, barınma sorununa dikkat çekerek; “Malatya’da nüfusun büyük bir bölümü yok, biz yine de mutlaka yerellerde 1 Mayıs’ların kutlanması gerektiğini, bunun doğru olacağını söyledik. 1 Mayıs önemli bir gün. 1 Mayıs emek, dayanışma ve mücadele günü. Bugünde tüm toplumun sorunlarının dile getirilmesi gerekiyor. Zaten derin sorunları olan bir toplumuz. Ekonomik anlamda, kamu çalışanlarında özlük hakları noktasında sorunlar hala çözülebilmiş değil. Depremden sonra 80 gün civarında zaman geçti ama buna rağmen sorunların hala büyük bir bölümü çözülmedi. İşte bizde bütün bu sorunları gündemleştirmek, halkımızın ve kamu çalışanlarımızın, emekçilerimizin sorunlarını haykırmak için yerelde etkinlik yapmayı planladık.” Dedi.

KAYNAK İKTİDARDA, KAYIP YOKSULDA!

Türkiye’de siyasal iktidarların topluma yeteri kadar kaynak ayıramadığını ve deprem gibi afetlerde en çok yoksul kesimin etkilendiğini dile getiren İspir, şöyle devam etti: “Deprem bir doğa olayı, bunu biliyoruz ama aynı zamanda şunu da biliyoruz ki; bu gerçekle birlikte ülkemizde siyasal iktidarların yeteri kadar topluma kaynak ayıramadığını ve özellikle yoksulların depremlerde ciddi anlamda etkilendiğini görüyoruz. Tüm deprem bölgesine baktığımızda kayıpların yüzde 90’nın yoksullar olduğunu görüyoruz. İnsanlar zorunlu olarak daha ucuz barınma alanlarını tercih etti. Çünkü derin bir ekonomik kriz var. Yoksulluğun çok derin yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. İşte bu gerçeklerin doğrultusunda da halkın bütün katmanları olarak 1 Mayıs günü taleplerimizi net bir şekilde dile getireceğiz.”

Malatya’da yıldan yıla değişmekle birlikte ortalama 5 bin kişinin katıldığını belirten İspir;  son yıllarda iktidarın özellikle kamu çalışanları üzerindeki baskısından kaynaklı sayının azaldığına dikkat çekerek, 14 Mayıs seçimleri öncesinde böylesine önemli bir günde iktidara aday olan tüm siyasal partilere mesaj vereceklerini söyledi.

Ülkemizdeki siyasal iktidarların hukuksal anlamda hakkın topluma verilmesi gibi bir alışkanlığının olmadığına vurgu yapan İspir, 1Mayıs’ta  tüm halkı saat 12:30’da Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi önünden başlayıp; Sümerpark Meslek Yüksek Okulu  önündeki basın açıklamasına davet etti.

Emekçinin sesi seçimden önce yükselecek!

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu