Haber: Hülya Kılınç 


Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Tilkisüleymaniye  Mahallesi gibi yaklaşık 33 mahallede yaşayan yurttaşlar 15 yıldır neredeyse her gün elektrik kesintisi yaşıyor.  

manisa elektrik


50 YILDIR YENİLENMEYEN ALTYAPI NEDENİYLE ARIZA YAŞANIYOR


Büyükşehirle birlikte köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde hala 1970'li yıllarda yapılan altyapı kullanılıyor. 50 yıllık elektrik panoları ve elektrik direkleri bir yandan tehlike oluştururken öte yandan sık sık elektriklerin kesilmesine neden oluyor. 


Yaklaşık 700 kişinin yaşadığıTilkisüleymaniye Mahallesi'ndeki yurttaşlar, evlerinde yaşadıkları elektrik kesintisi sorununun yanı sıra su pompasını çalıştıramadıkları için tarımsal sulama da yapamadıklarının altını önemle çiziyor.  Defalarca Gdz Elektrik A.Ş.'ye ve CİMER'e şikayette bulunan mahalle sakini, altyapı yatırımları yenilenmediği için yaşanan sorunların çözümü için firmayı göreve davet ediyor.

WhatsApp Image 2023-12-04 at 17.24.22 (1)


“DUŞ ALAMIYOR, ÇAMAŞIR, BULAŞIK YIKAYAMIYORUZ”


Mahalle sakinlerinden Cemal Karalar, sabah kesilen elektriğin akşamüstü geldiğini ve bu sebeple evlerdeki elektronik eşyaların arızalandığını belirterek “Elektrik kesintileri nedeniyle sular da kesiliyor. Duş alamıyoruz, bulaşık ve çamaşır yıkayamıyoruz. 15 yıldır bu mağduriyeti yaşıyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.


EKİPLER ARIZAYA GEÇ MÜDAHALE EDİYOR 


Mustafa Kaplan, kahve işlettiğini ve her gün kesilen elektrik ve su nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını belirtirken 2 yıl önce ev alarak mahalleye yerleşen Mustafa Çobanoğlu ise şunları söyledi “Evi aldığımdan beri elektrik kesentisi yaşanıyor.  Manisa'nın yanı başındayız ama bir türlü sorun çözülmüyor. Ekipler arızaya çok geç müdahale ediyor. Özellikle tarım ve hayvancılık yapanlar durumdan olumsuz yönde daha fazla etkileniyor”dedi. 

WhatsApp Image 2023-12-04 at 17.24.22 (3)


GDZ ELEKTRİK ARIZALANAN EŞYALAR İÇİN SORUMLULUK ALMADI 


Evindeki elektronik eşyaların elektrik kesintisinden dolayı arızalandığını ve bu durumu Gdz Elektrik firmasına bildirdiğini kaydeden Ali Kurutaç, firmanın evdeki tesisatın arızalı olmasından dolayı eşyaların arızalandığını belirten firmanın sorumluluk almadığını dile getirdi. 
Halit Batıögüçem ise elektrik sıkıntısı nedeniyle internete ulaşma konusunda büyük sorun yaşadıklarını ve saatlerce ülke ve dünyada olanlarla ilgili bilgi alamadıklarını belirterek, firma yetkililerinden en temel hakları olan elektrik ve su sorununun bir an önce çözülmesi talebinde bulundu.