BALIKESİR

Edremit Belediyesi, 'Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü' kuracak

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın, Atatürk Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve muhtarların katılımıyla düzenlediği deprem konulu toplantıda, ilçede meydana gelecek olası bir depremde uygulanacak eylem planı üzerinde duruldu. Başkan Arslan, belediye bünyesinde Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü kurulacağını açıkladı. 

Abone Ol

Edremit Belediyesi, Atatürk Gençlik Merkezi’nde ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve muhtarların katılımıyla toplantı düzenledi. Toplantıda Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Edremit'te olası bir depreme hazırlıklı olmak için belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. İlçede yürütülecek acil eylem planı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Arslan, imar ruhsatlarını vermeyi durdurduklarını ve belediye bünyesinde Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün yaşama geçirileceğini duyurdu. Arslan, şunları kaydetti:

“Edremit bu felakette büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Özellikle Edremit’in gençlerine özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Kısa sürede ciddi bir çalışmayla kentimizin risk haritasını çıkardık. Kentin tüm unsurları sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edeceğiz. Bu yaşanan felaket hepimizi ürküttü. Edremit deprem kuşağının üzerinde ciddi riskli bir bölgede yaşıyoruz. Kaybedecek zamanımız yok. Bizim artık Edremit’te depreme dirençli bir kent dönüşümüne acilen başlamamız gerekiyor. Bir eylem planı oluşturacağız, Edremit’in bütün dinamikleri ile birlikte bu eylem planını ortaya koyup bir bir hayata geçireceğiz.”