Edirne Belediyesi, deprem bölgesinden Edirne’ye gelen çocuklar için tiyatro, keman, yan flüt ve piyona kursları için ek kontenjan açtığını duyurdu. Buna göre deprem bölgesinden kente gelen 7-17 yaş grubu arasındaki öğrenciler, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda devam eden ücretsiz kurslara katılım sağlayabilecek.

Edirne Belediyesi olarak depremzedelerin gıda, giyim, hijyen gibi birçok ihtiyacını halihazırda karşıladıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, şöyle konuştu: 

“İMECE Market, toplu taşımada ücretsiz ulaşım imkanının ardından Edirne’ye gelen ve ikamet için ev kiralayan depremzedelerden su aboneliklerinde abone ücreti, güvence bedeli ve atık su ücreti almama ve suyu metreküpü 1 TL’den kullanmaları konusunda karar almıştık. Aynı zamanda Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü’müzde Psikososyal Destek çalışmalarına devam ediyor. Tabii bu süreçte çocuklarımız da çok önemli. Şu an bu çocuklarımız eğitimden uzaklaşmış durumdalar. Hem çocuklarımızın sosyal hayata dahil olması hem de deprem psikolojisini atlatmasında sanatsal etkinliklerin büyük etkisi olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda 7-17 yaş arasındaki depremzede çocuklarımız Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’mızda bulunan kurslardan ek kontenjanlar ile faydalanmaya başlayacak. Edirne Belediyesi olarak depremzede çocuklarımıza kucak açıyor ve ‘Edirne Belediyesi Senin de Belediyen’ diyoruz.”

‘GÜL GÜZELİ’ ÇOCUKLAR İÇİN SAHNEDE OLACAK

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise kente yerleşen depremzede çocuklar için ‘Gül Güzeli’ isimli oyununu sahneleyecek. Yarın saat 17.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyuna depremden etkilenen ve Edirne’ye yerleşen ailelerin çocukları davet edildi.